Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίδειξη εντυπωσιακών app που καταλαβαίνουν τις χειρονομίες σας

Επίδειξη εντυπωσιακών app που καταλαβαίνουν τις χειρονομίες σας

Ένα βιντεοπαιχνίδι που εξελίσσεται καθοδηγούμενο από τις κινήσεις των χεριών του παίκτη διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ανάπτυξης εφαρμογών που διοργανώνει η Intel προκειμένου να αναδείξει τις δυνατότητες της νέας κάμερας βάθους, Intel ReaSense. Δείτε το SEED.

Ένα βιντεοπαιχνίδι που εξελίσσεται καθοδηγούμενο από τις κινήσεις των χεριών του παίκτη διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό ανάπτυξης εφαρμογών που διοργανώνει η Intel, προκειμένου να αναδείξει τις δυνατότητες της νέας κάμερας βάθους, ικανή για ακριβείς μετρήσεις, Intel ReaSense.

Νικητής στο Intel RealSense App Challenge με βραβεία 1 εκατομμυρίου δολαρίων αναδείχτηκε ο Alexandre Ribeiro da Silva της εταιρείας Anima Games. Ο βραζιλιάνος προγραμματιστής κέρδισε $100.000 για το app «Seed». Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, στο Seed ο παίκτης καλείται να καθοδηγήσει μια πεταλούδα αφού ξεπεράσει πλήθος από εμπόδια στην πορεία προς τον προορισμό της. Πρέπει για παράδειγμα, να βρει την χειραψία με την οποία θα κεραυνοβολήσει την είσοδο μιας σπηλιάς, πώς θα θρυμματίσει πέτρες ή πώς θα βρέξει.

Στην δεύτερη θέση, με έπαθλο 50.000 δολάρια, βρέθηκε ο καναδός προγραμματιστής David Schnare από την εταιρεία Kinetisense. Ο Schnare ανέπτυξε το OrthoSense, ένα app που επιτρέπει σε επαγγελματίες υγείας (κυρίως φυσιοθεραπευτές) να παρακολουθούν από απόσταση την αποκατάσταση ασθενών με ορθοπεδικές παθήσεις. Η κάμερα RealSense της Intel μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια την κίνηση των χεριών, των δακτύλων και του καρπού.

Στο Intel RealSense App Challenge συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 προγραμματιστές από 37 χώρες.

H τεχνολογία RealSense παρουσιάστηκε στις αρχές του 2014 από την Intel στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έκθεσης της βιομηχανίας ηλεκτρονικών, CES. Η RealSense 3D κάμερα αποτελούσε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Intel στους αισθητήρες βάθους και στις κάμερες full 1080p. H κάμερα έχει την δυνατότητα να αναγνωρίσει την κίνηση ακόμα και των δαχτύλων, την έκφραση του προσώπου (συναισθήματα), φέρνοντας πιο κοντά την επικοινωνία με τις μηχανές μέσω χειρονομιών. Η αίσθηση του βάθους επιτρέπει στο παρασκήνιο να απομονώνεται από το προσκήνιο, στοιχείο απαραίτητο για την βελτιστοποίηση του ελέγχου. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει επίσης το ακριβές σκανάρισμα τρισδιάστατων αντικειμένων και στην συνέχεια την εκτύπωσή τους σε εκτυπωτές 3D -η Intel αναφέρθηκε στην συνεργασία της με τον κορυφαίο κατασκευαστή 3D Systems (3DS).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024