Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρότυπο υβριδικό κατάστημα στο μετρό Συντάγματος από το you.gr

Πρότυπο υβριδικό κατάστημα στο μετρό Συντάγματος από το you.gr

Ένα διαφορετικό κατάστημα από το you.gr φιλοξενείται επί τρεις εβδομάδες στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, στο οποίο ο καταναλωτής χρησιμοποιεί το σχετικό app στο smartphone του για να σκανάρει τα προϊόντα που επιλέγει από τα ράφια του καταστήματος, να πληρώσει με κάρτα ή με αντικαταβολή κατά την (δωρεάν) παράδοση στο σπίτι του.

Ένα διαφορετικό κατάστημα από το you.gr φιλοξενείται επί τρεις εβδομάδες στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, στο οποίο ο καταναλωτής χρησιμοποιεί το σχετικό app στο smartphone του για να σκανάρει τα προϊόντα που επιλέγει από τα ράφια του καταστήματος, να πληρώσει με κάρτα ή με αντικαταβολή κατά την (δωρεάν) παράδοση στο σπίτι του.

Τα προϊόντα που θα δείτε στα ράφια προέρχονται από την συνεργαζόμενη P&G (Ariel, Pantene, Fairy, Gillette, και Pampers) και την Info Quest Technologies μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής και διάθεσης προϊόντων πληροφορικής της χώρας μας (tablets, smartphones, περιφερειακά, αξεσουάρ, gadgets, κ.λπ.).

Τα προϊόντα παραδίδονται δωρεάν στο σπίτι σας αφού ολοκληρωθεί η απλή διαδικασία που απαιτεί μόνο λίγα λεπτά και 3 απλά βήματα:

1) Λήψη της σχετικής εφαρμογής “YouShopOnTheWay” (ανάπτυξη Wunderman Athens) στο smartphone

2) Σκανάρισμα του προϊόντος στο εικονικό «ράφι» και

3) Ολοκλήρωση της αγοράς (πληρωμή με κάρτα ή με αντικαταβολή).

Ο κ. Δημήτρης Εφορακόπουλος, Managing Director του you.gr σημειώνει: «Η καινοτομία και η συνεχής επένδυση στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κάθε καταναλωτή, αποτελούν προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του ecommerce στη χώρα μας και είναι έννοιες βαθιά συνδεδεμένες με το You.gr, αλλά και τον Όμιλό μας ευρύτερα. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που πρωτοπορούμε για άλλη μία φορά, δημιουργώντας το πρώτο εικονικό κατάστημα στην Ελλάδα, για καταναλωτικά προϊόντα και είδη τεχνολογίας, και πιστεύουμε ότι θα έχει ευρύτατη απήχηση στους καταναλωτές.»

Διαβάστε στο tech.in.gr περισσότερο για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στο λιανεμπόριο:

Ο βασικός λόγος που κάνει τους Έλληνες να στρέφονται στα ηλεκτρονικά super markets είναι η εξοικονόμηση χρόνου και ακολουθούν η ύπαρξη online προσφορών με χαμηλές τιμές και η ποικιλία προϊόντων που μπορεί να μην διατίθενται σε συνoικιακά super markets.

«Η εικονική πραγματικότητα προβλέπεται να εισχωρήσει και στο λιανικό εμπόριο, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά για την αγορά προϊόντων, ακόμα και αυτοκινήτων ή πακέτων διακοπών», υποστηρίζει η εταιρεία. Επιπλέον, προσθέτει, η τεχνολογία θα δώσει στους επιχειρηματίες λιανικής μια εναλλακτική μέθοδο εκπαίδευσης του προσωπικού τους.

H Intel παρουσίασε την τεχνολογία που ονομάζει «Shopping Anywhere» και συναφείς τεχνολογίες της ίδιας και συνεργατών της, με τις οποίες ως τηλεθεατές θα είμαστε σε θέση να αγοράζουμε ρούχα που φοράνε ηθοποιοί σε ένα επεισόδιο μιας τηλεοπτικής σειράς, να λαμβάνουμε ειδικές προσφορές γι’αυτά, να παίζουμε παιχνίδια για να κερδίσουμε «ψηφιακό συνάλλαγμα».

Εντός πέντε ετών, ορισμένες καινοτομίες θα ξαναφέρουν στη μόδα τις αγορές στα τοπικά καταστήματα, υποστηρίζει η Μπλε Κυρία. Οι ικανοί επιχειρηματίες λιανικών πωλήσεων θα αξιοποιήσουν την αμεσότητα του καταστήματος και την εγγύτητα στους πελάτες για να δημιουργήσουν εμπειρίες που δεν μπορούν να αναπαραχθούν από τις επιχειρήσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικών λιανικών πωλήσεων. Τα φυσικά καταστήματα θα εμπλουτίσουν την ψηφιακή εμπειρία φέρνοντας το Web εκεί που οι αγοραστές μπορούν πραγματικά να το αγγίξουν.

Ερευνητές στα εργαστήρια της Intel επέδειξαν πώς θα μπορούσαν να γίνουν οι αγορές στα καταστήματα πολύ πιο εύκολες, προσαρμοσμένες στα προσωπικά μας γούστα. Το κρασί που ταιριάζει με το δείπνο θα επισημαίνει την ύπαρξή του στο ράφι καθώς περνάτε δίπλα του, όπως και το φίλτρο αέρα που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας ή οι συσκευασμένες τροφές που απέκλεισε πρόσφατα ο γιατρός από το διαιτολόγιό σας.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024