Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MONROE: Ευρωπαϊκό έργο για την μέτρηση των επιδόσεων των δικτύων 3G/4G

MONROE: Ευρωπαϊκό έργο για την μέτρηση των επιδόσεων των δικτύων 3G/4G

Μια προσπάθεια για την καταγραφή των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω των δικτύων 3G/4G στην Ευρώπη ξεκινά, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Ορίζοντας 2020. Πρόκειται για το έργο MONROE, με το οποίο επιχειρείται να μετρηθεί αντικειμενικά η σταθερότητα και οι επιδόσεις των ευρυζωνικών κινητών δικτύων, έτσι όπως τις εκλαμβάνουν οι τελικοί χρήστες.

Μια προσπάθεια για την καταγραφή των ποιοτικών χαρακτηριστικών των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ευρώπη ξεκινά, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Ορίζοντας 2020. Πρόκειται για το έργο MONROE, με το οποίο επιχειρείται να μετρηθεί αντικειμενικά η σταθερότητα και οι επιδόσεις των ευρυζωνικών δικτύων, έτσι όπως τις εκλαμβάνουν οι τελικοί χρήστες. Αυτή η πληροφορία έχει ιδιαίτερη αξία για όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων των παρόχων της υπηρεσίας, των ρυθμιστών της αγοράς και τους φορείς χάραξης πολιτικής, τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τα ευρυζωνικά δίκτυα, τους ερευνητές, τις startup που καινοτομούν και φυσικά, τους καταναλωτές και την κοινωνία γενικότερα.

Τι γίνεται με το VDSL και το ADSL; Τι δείχνουν οι μετρήσεις του ΥΠΕΡΙΩΝ;

Το ευρωπαϊκό πρότζεκτ MONROE αφορά στην σχεδίαση, την υλοποίηση και την λειτουργία μιας ανοικτής, ευρωπαϊκής κλίμακας ευέλικτη πλατφόρμα, επάνω στην οποία θα εκτελούνται πειραματικά μετρήσεις δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3G και 4G. Ένας από τους βασικούς στόχους του εγχειρήματος είναι η αναγνώριση των κρίσιμων εκείνων παραμέτρων που καθορίζουν τις επιδόσεις του δικτύου. Σκοπός, να γίνεται ακριβής, ρεαλιστική και ουσιαστική παρακολούθηση της λειτουργίας του δικτύου και αξιολόγηση της απόδοσής του. Το MONROE θα επιτρέπει επίσης τον πειραματισμό με τον συνδυασμό π.χ δύο τεχνολογιών (Wi-Fi, δίκτυο κινητής τηλεφωνίας) για να αυξηθεί η απόδοση του δικτύου.

Παρεμπιπτόντως, για τον συνδυασμό της πρόσβασης μέσω Wi-Fi και δικτύων κινητής τηλεφωνίας έχει μιλήσει και η Ericsson:

Πρόσβαση μέσω LTE και Wi-Fi μαζί προτείνει η Ericsson στο δρόμο για το 5G

  1. Πριν το τέλος του 2015 η Ericsson θα είναι σε θέση να προσφέρει μια λύση που προσθέτει στην διαθέσιμη χωρητικότητα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς ένα μέρος από την χωρητικότητα των δικτύων Wi-Fi.

  2. Διαβάστε στο tech.in.gr τις πέντε προκλήσεις που εμφανίζονται στο δρόμο προς τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G

Κατά την διάρκεια υλοποίησης του έργου MONROE οι χρήστες θα κληθούν να συμμετέχουν στις δοκιμές. Το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία IMDEA Networks δια των επιστημόνων της Joerg Widmer, Pierre Francois και Vincenzo Mancuso. Στο MONROE συμμετέχουν επίσης η Simula Research Laboratory (Νορβηγία) ως συντονιστής του πρότζεκτ, το Karlstad University (Σουηδία), Politecnico Torino (Ιταλία), Celerway Communications (Νορβηγία), Telenor (Νορβηγία), NET1 (Σουηδία), Nextworks (Ιταλία) και GTT (Ιταλία). Το πρότζεκτ MONROE βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο του 2015 και προβλέπεται να διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο του 2018.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τα έβαλε με την διαιτησία ο Αταμάν…

Για αυτό έχασε το πλεονέκτημα ο ΠΑΟ σύμφωνα με τον Τούρκο προπονητή που πάντως δήλωσε σίγουρος για την πρόκριση

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024