Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύμβαση €21.9 εκατ. σε κοινοπραξία της INTRASOFT International για τον «Ορίζοντα 2020»

Σύμβαση €21.9 εκατ. σε κοινοπραξία της INTRASOFT International για τον «Ορίζοντα 2020»

Κοινοπραξία, με επικεφαλής την INTRASOFT International, επιλέχθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ ως η πρώτη ανάδοχος σε κλιμακωτή σύμβαση-πλαίσιο, με εκτιμώμενη αξία 21,9 εκατ. ευρώ, για την παροχή εξωτερικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη, μελέτη και υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων.

Σύμβαση αξίας €21.9 εκατ. σε Κοινοπραξία της INTRASOFT International στο πλαίσιο του Μεγαλύτερου Ερευνητικού Προγράμματος της ΕΕ

Κοινοπραξία, με επικεφαλής την INTRASOFT International, επιλέχθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ ως η πρώτη ανάδοχος σε κλιμακωτή σύμβαση-πλαίσιο, με εκτιμώμενη αξία 21,9 εκατ. ευρώ, για την παροχή εξωτερικών υπηρεσιών για την ανάπτυξη, μελέτη και υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων.

Η συμμετοχή της INTRASOFT International εκτιμάται στα 8,5 εκατ. ευρώ
(39% του συνολικού προϋπολογισμού της κοινοπραξίας). Η κοινοπραξία
περιλαμβάνει επίσης τις εταιρίες: Sword Technologies και ARHS
Developments. Η σύμβαση είναι μέγιστης διάρκειας τεσσάρων ετών.

Ο σκοπός του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών για την ανάπτυξη και
συντήρηση των πληροφοριακών συστημάτων που σχετίζονται με τη διαχείριση
των επιχορηγήσεων έργων Έρευνας και Καινοτομίας.
Οι υπηρεσίες αυτές
ενδεχεται να περιλαμβάνουν την ανάπτυξη και τη συντήρηση των υφιστάμενων
εφαρμογών και λογισμικού ανοικτού κώδικα (OSS). Στο πλαίσιο αυτής της
σύμβασης, η κοινοπραξία μπορεί να επίσης να παρέχει υπηρεσίες σε μια
σειρά άλλων Οργανισμών και Φορέων της ΕΕ, εκτός από τη Γενική Διεύθυνση
Έρευνας και Καινοτομίας.

Η σύμβαση (ISS – “HORIZON 2020” – Lot 2) αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συμβάσεις της ΕΕ, καθώς το πρόγραμμα “ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020” είναι το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία για την περίοδο 2014-2020, με προϋπολογισμό περίπου 80 δισ. ευρώ. Καλύπτει επίσης υπηρεσίες για προηγούμενα Προγράμματα-Πλαίσιο (FP5, FP6, FP7).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRASOFT International, κ. Αλέξανδρος Μάνος, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε βασικό κομμάτι του HORIZON 2020, του μεγαλύτερου προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ. Η σύμβαση αυτή επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της INTRASOFT International στην ανάληψη και υλοποίηση έργων καθοριστικής σημασίας για την ΕΕ και τα Ευρωπαϊκά όργανα, καθώς και για τον ευρύτερο Ευρωπαϊκό δημόσιο τομέα. Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ΕΕ, έχοντας τη σιγουριά ότι έχουμε την εμπειρία και τεχνογνωσία, συνεχίζει σταθερά να εμπιστεύεται τους ανθρώπους μας και τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες πληροφορικής μας.»

Η INTRASOFT International ιδρύθηκε το 1996 και είναι μια κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα των υπηρεσιών Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής υψηλής ποιότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Υπουργεία και Δημόσιους Οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα, Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς, μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Απασχολεί 1.600 στελέχη υψηλής εξειδίκευσης με άριστες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, τα οποία εκπροσωπούν 20 διαφορετικές εθνικότητες και κατέχουν 18 γλώσσες. Με έδρα το Λουξεμβούργο, έχει φυσική παρουσία μέσω γραφείων, υποκαταστημάτων και θυγατρικών σε 18 χώρες (Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ιράκ, Κύπρο, Μαρόκο, Μεγάλη Βρετανία, Μολδαβία, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Φιλιππίνες, Υεμένη), ενώ οι διεθνείς της δραστηριότητες εκτείνονται σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024