Ένα νεογέννητο που έπασχε από ανίατη ασθένεια έγινε ο νεώτερος δωρητής οργάνων στη Βρετανία, καθώς οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα νεφρά του σε έναν ενήλικα νεφροπαθή, λίγες μολις ώρες μετά τη γέννηση του γιου τους.

Η μεταμόσχευση πραγματοποιήθηκε πριν από έναν χρόνο, όμως έγινε γνωστή μόλις σήμερα. Ο νεογέννητος Τέντι, που είχε και ένα δίδυμο αδελφάκι το οποίο είναι καλά στην υγεία του, έπασχε από ανεγκεφαλία: ο εγκέφαλός του δεν είχε αναπτυχθεί και ήταν βέβαιο ότι θα πέθαινε λίγες ώρες μετά τη γέννησή του, σύμφωνα με την υπηρεσία δωρεάς οργάνων του NHS.

Οι γονείς γνώριζαν από την 12η εβδομάδα της κύησης ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα για το ένα από τα δίδυμα αγοράκια τους. Μάλιστα οι γιατροί είχαν προτείνει στη μητέρα να προχωρήσει στη διακοπή της κύησης του μη βιώσιμου εμβρύου.

Όμως οι γονείς, η Τζες Έβανς και ο Μάικ Χούλστον από το Κάρντιφ, «ήθελαν να δουν αν υπήρχε κάποια ελπίδα να γίνει ο Τέντι δωρητής οργάνων» γράφει η Daily Mirror.

Ο Τέντι γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 2014 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουαλίας. Έζησε μόνο 100 λεπτά και αμέσως μετά τον θάνατό του τα νεφρά του μεταμοσχεύθηκαν σε έναν ενήλικα ασθενή.

Σύμφωνα με τον Δρ Πολ Μέρφι, ειδικό στις μεταμοσχεύσεις, ο Τέντι «ήταν ο νεώτερος δωρητής οργάνων στη Βρετανία» και η δωρεά αυτή «θα αποτελέσει ορόσημο» στην ιστορία των μεταμοσχεύσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters