Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί θα προκαλέσει έκπληξη αν αυτός ο άντρας γίνει εξώφυλλο στο Men’s Health;

Γιατί θα προκαλέσει έκπληξη αν αυτός ο άντρας γίνει εξώφυλλο στο Men’s Health;

Ο 27χρονος Αϊντιαν Ντόουλινγκ από την πολιτεία του Όρεγκον έχει βάλει πλώρη για μια ιστορικής σημασίας πρωτιά. Αν γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό Men’s Health, θα έχει συμβεί κάτι που θα ακουγόταν αδιανόητο μέχρι πριν δέκα-δεκαπέντε χρόνια.

Κοιτάξτε προσεκτικά τον άντρα στην φωτογραφία από πάνω.

Αυτός είναι ο Αϊντιαν Ντόουλινγκ, ένας 27χρονος Αμερικανός από τη πολιτεία του Όρεγκον. Είναι πολύ γυμνασμένος, σχεδόν «φέτες», όπως λέμε στην αργκό της γυμναστικής, είναι γεμάτος τατουάζ και θα έλεγε κανείς πως εμφανισιακά κινείται κάπου μεταξύ του Βρετανού αθλητή Ντέιβιντ Μπέκαμ και του συμπατριώτη του Φραν Χίλι, τραγουδιστή του συγκροτήματος των Travis.

Ο Ντόουλινγκ συναγωνίζεται, μαζί με άλλους, αυτές τις ημέρες στο διαγωνισμό Ultimate Guy (Απόλυτος Άντρας) που διεξάγει το αμερικανικό περιοδικό Men’s Health με στόχο την ανάδειξη του πιο ωραίου άντρα και έπαθλο την φωτογράφηση για το επόμενο εξώφυλλο του περιοδικού.

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής προγνωστικά, ο 27χρονος προηγείται κατά πολύ των υπόλοιπων συναγωνιστών του κι αναμένεται να κερδίσει το διαγωνισμό.

Αν συμβεί αυτό, τότε ο Ντόουλινγκ θα γίνει ο πρώτος διεμφυλικός που θα εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Men’s Health.

Ναι, καλά διαβάσατε: ο Αϊντιαν γεννήθηκε γυναίκα και έκανε αλλαγή φύλου πριν μερικά χρόνια.

Μέχρι τα 21 του χρόνια, ο Αϊντιαν ζούσε τη ζωή του ως γυναίκα σε μια μικρή πόλη, το Γιουτζίν του Όρεγκον. Ένιωθε περίεργα και σήμερα λέει πως ήθελε να συμπεριφέρεται πιο αγορίστικα, αλλά οι γύρω του τον διόρθωναν και του έλεγαν πως αυτά που κάνει δεν ταιριάζουν σε ένα κορίτσι.

Στα 13 του χρόνια, η μικρή Αϊντιαν ερωτεύτηκε μια συμμαθήτρια της, και στα 16 της είχε ανακοινώσει επισήμως πως είναι λεσβία στην οικογένεια της, αλλά η ζωή της δεν ήταν εύκολη.

Ώσπου τελικά ένα βράδυ του 2009 πήρε τη μεγάλη απόφαση: Θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της προκειμένου να νιώθει άνετα μέσα στο σώμα της.

Τον Οκτώβριο του 2009 άρχισε να παίρνει ορμόνες και να κάνει ενέσεις τεστοστερόνης, ενώ το 2012 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση (λεγόμενη και «top surgery’) μειώνοντας δραστικά το μέγεθος του στήθους της.

«Πλέον αυτοπροσδιορίζομαι ως άντρας, καθώς δεν διαθέτω μήτρα», λέει ο Αϊντιαν, που ζει μια φυσιολογική ζωή ως νιόπαντρος –πριν λίγο καιρό παντρεύτηκε μια γυναίκα ονόματι Τζένιλι και ζουν μαζί στο Πορτλαντ.

Αν ο Αϊντιαν γίνει τελικά εξώφυλλο στο περιοδικό, θα έχει συμβεί κάτι που θα ακουγόταν αδιανόητο μέχρι πριν δέκα-δεκαπέντε χρόνια.

Αποδεικνύοντας πως οι ΗΠΑ, μπορεί να τις κατηγορούμε ως συντηρητικές, αλλά τελικά είναι πολύ… μπροστά σε ζητήματα κοινωνικής ταυτότητας και δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Δια του λόγου το αληθές, αυτή τη στιγμή μια από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές στις ΗΠΑ είναι το «Transparent» (κάνει λογοπαίγνιο με την λέξη τρανσέξουαλ και «διάφανος»). Ο πρωταγωνιστής της σειράς είναι ένας μεσήλικας πατέρας (τον υποδύεται ο εξαιρετικός ηθοποιός Τζέφρι Τάμπορ) που παραδέχεται στην οικογένεια του πως είναι τρανσέξουαλ.

Εξάλλου, πριν λίγους μήνες, η ηθοποιός Λαβέρν Κοξ -γνωστή για τον ρόλο της στη σειρά Orange is the New Black- έγινε η πρώτη διεμφυλική που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, με το αμερικανικό περιοδικό να κάνει λόγο για «το επόμενο μέτωπο στα ανθρώπινα δικαιώματα στις ΗΠΑ».

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024