Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέο είδος διάφανου βατράχου είναι σαν δίδυμος του Κέρμιτ

Νέο είδος διάφανου βατράχου είναι σαν δίδυμος του Κέρμιτ

Παρουσιάζει εντυπωσιακή ομοιότητα με τον διάσημο χαρακτήρα του Muppet Show, έστω κι αν δεν τραγουδά και δεν χορεύει φορώντας ημίψηλο καπέλο. Είναι ένα νέο είδος δενδρόβιου βατράχου που ανακαλύφθηκε στην πλούσια ζούγκλα της Κόστα Ρίκα, και ενθουσίασε τους βιολόγους που το εντόπισαν με το διάφανο δέρμα της κοιλιάς του

Παρουσιάζει εντυπωσιακή ομοιότητα με τον Κέρμιτ, τον διάσημο χαρακτήρα του Muppet Show, έστω κι αν δεν τραγουδά και δεν χορεύει φορώντας ημίψηλο καπέλο.

Είναι ένα νέο είδος δενδρόβιου βατράχου που ανακαλύφθηκε στην πλούσια ζούγκλα της Κόστα Ρίκα, και ενθουσίασε τους βιολόγους που το εντόπισαν με το διάφανο δέρμα της κοιλιάς του, κάτω από το οποίο διακρίνονται τα εσωτερικά του όργανα.

«Το βολβώδες ήπαρ και τα όργανα του πεπτικού καλύπτονται από λευκό περιτόναιο» γράφουν στην επιθεώρηση Zootaxa οι ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου Αμφιβίων της Κόστα Ρίκα.

«Η καρδιά και η κοιλιακή φλέβα είναι κόκκινες σαν αίμα. Πνεύμονες διαφανείς με ένα δίκτυο κόκκινων αιμοφόρων αγγείων. Η χοληδόχος κύστη είναι διάφανη και κίτρινη σαν θειάφι» περιγράφουν.

Costa Rican Amphibian Research Centre

Το νέο είδος κατατάχθηκε στο γένος Hyalinobatrachium, ενδημικό της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Ονομάστηκε Hyalinobatrachium dianae προς τιμήν της θεάς Άρτεμης (Ντιάνα στα λατινικά) αλλά και της Νταϊάν Κιουμπίκι, μητέρας του επικεφαλής της μελέτης Μπράιαν Κιουμπίκι.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως το εντυπωσιακό αμφίβιο δεν απειλείται, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς ελάχιστοι δρόμοι οδηγούν στην περιοχή όπου ζει.

To H.dianae ανήκει στην οικογένεια Centrolenidae, της οποίας αρκετά μέλη έχουν διάφανη κοιλιά. Είναι η πρώτη ανακάλυψη νέου είδους αυτής της οικογένειας στην Κόστα Ρίκα από το 1973.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν και ο Κέρμιτ ανήκει στην ίδια οικογένεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024