«Πλησιάζουμε στο σημείο όπου θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ευρυζωνική πρόσβαση στο Ίντερνετ παντού», δηλώνει ο επικεφαλής του πρότζεκτ Loon. Η ομάδα της Google δοκιμάζει την παροχή πρόσβασης από τα μπαλόνια της στην στρατόσφαιρα μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 4G/LTE της Vodafone στην Νέα Ζηλανδία.

Τα προβλήματα που κατόρθωσε να επιλύσει η ομάδα του Project Loon αφορούν στην ταχύτητα παραγωγής των μπαλονιών (από 1 σε δεκάδες ημερησίως) στην αντοχή τους (μικρές τρύπες άνοιγαν κατά την πτήση τους) και στην διάρκεια πτήσης τους (187 ημέρες είναι το ρεκόρ), δεν ήταν όμως τα μοναδικά. Τώρα, εξηγεί ο Mike Cassidy, έχουμε την δυνατότητα να παράγουμε χιλιάδες Internet ballon, να ελέγχουμε την πτήση τους πλήρως, από την στιγμή της ανύψωσής τους έως την προσγείωσή τους στο έδαφος, κυρίως όμως μπορούμε να τα κατευθύνουμε ή να τα δρομολογήσουμε κατά ομάδες όπου απαιτείται πρόσβαση.

Όπως θα δείτε στο νεότερο βίντεο για το Project Loon, οι μηχανικοί της Google βλέπουν να αποτυπώνεται πάνω στον χάρτη η μεταβαλλόμενη θέση κάθε Loon και μπορούν να ελέγξουν την πορεία τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να βελτιστοποιήσουν την διαθεσιμότητα του Διαδικτύου ανάλογα με την ζήτηση.

Το Project Loon ξεκίνησε το 2013 με σκοπό να δώσει την δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη, εκεί που δεν φτάνουν οι παραδοσιακές υποδομές επικοινωνιών. Τώρα, η ομάδα του Cassidy ανεβάζει τον πήχυ: το Project Loon να παρέχει πρόσβαση στον καθένα, οπουδήποτε κι αν βρίσκεται.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Project Loon της Google στο tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr