Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ECTA προς Ε.Ε.: «Γιατί το 86% της ευρωπαϊκής αγοράς VDSL ανήκει σε παλαιά μονοπώλια;»

ECTA προς Ε.Ε.: «Γιατί το 86% της ευρωπαϊκής αγοράς VDSL ανήκει σε παλαιά μονοπώλια;»

Ανησυχητική χαρακτηρίζουν την συνεχή άνοδο των παλαιών μονοπωλίων δέκα διευθύνοντες σύμβουλοι εναλλακτικών παρόχων -μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών για Θέματα Ανταγωνισμού, ECTA. Κοιτάξτε τα μερίδια αγοράς των παλαιών μονοπωλίων στο VDSL, λένε απευθύνοντας ανοικτή επιστολή προς τους ευρωπαίους Επιτρόπους για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά.

Ανησυχητική χαρακτηρίζουν την συνεχή άνοδο των παλαιών μονοπωλίων δέκα διευθύνοντες σύμβουλοι εναλλακτικών παρόχων -μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών για Θέματα Ανταγωνισμού, ECTA. Κοιτάξτε τα μερίδια αγοράς των παλαιών μονοπωλίων στο VDSL, λένε απευθύνοντας ανοικτή επιστολή προς τους ευρωπαίους Επιτρόπους για την Ενιαία Ψηφιακή Αγορά. Η επιστολή φέρει και την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου της Forthnet, Πάνου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με την επιστολή της 24ης Μαρτίου 2015, αποτελεί μύθος η υποτιθέμενη υστέρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επενδύσεις σε ευρυζωνικά δίκτυα και υποδομές νέας γενιάς, παραπέμποντας ενδεικτικά στις μετρήσεις του ΟΟΣΑ. Ανεξαρτήτως μεγέθους, πάροχοι με βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα ανάπτυξης έχουν ικανοποιητική πρόσβαση σε πηγές κεφαλαίων, αναφέρεται στην επιστολή.

  • Οι CEO εναλλακτικών παρόχων ανά την Ευρώπη -BREKO, Eurofiber, Fastweb, Forthnet, Netia, QSC, Turknet, VA, Versatel- στην επιστολή αυτή, αναφέρονται ιδιαίτερα στην «άνοδο των παλαιών μονοπωλίων», ως μια «ανησυχητική» τάση που «περνά απαρατήρητη ή ακόμα και να πριμοδοτείται». Τα μερίδια αγοράς των παλαιών μονοπωλίων σε δίκτυα VDSL, κυμαίνονται γύρω στο 86% σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, επισημαίνουν.

«Η άμεση ή έμμεση ενίσχυση των μονοπωλίων αντί της προώθησης μιας υγιούς και ανταγωνιστικής αγοράς, είναι εξίσου κακή σήμερα, όσο ήταν και δεκαετίες πριν. Τα μονοπώλια ή τα δυοπώλια, ποτέ δεν θα εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον, ενώ στόχος της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς θα πρέπει να είναι η ωφέλεια των τελικών χρηστών, δηλαδή των πολιτών και καταναλωτών, οι οποίοι επιθυμούν να έχουν πολλαπλές επιλογές, σε υψηλές ταχύτητες, καινοτόμες λύσεις και προσιτές τιμές. Η Ευρώπη θα αποτύχει εάν ευνοήσει τα μονοπώλια ή τα δυοπώλια. Ο ασφαλέστερος τρόπος για ένα λαμπρό ψηφιακό μέλλον, είναι ο ανταγωνισμός», καταλήγει η επιστολή.

Στις 25 Μαρτίου, το Σώμα των Επιτρόπων είχε την πρώτη συζήτηση σχετικά με τη στρατηγική για την ενιαία ψηφιακή αγορά, που προβλέπεται να παρουσιαστεί τον Μάιο. Από την συζήτηση αυτή, προέκυψε ότι για να ενθαρρύνει τις επενδύσεις στις υποδομές, η Επιτροπή θα επανεξετάσει τους ισχύοντες κανόνες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και μέσων επικοινωνίας, ώστε να τους προσαρμόσει στη νέα συγκυρία, ιδίως όσον αφορά τις συνήθειες των καταναλωτών (την αύξηση του αριθμού φωνητικών κλήσεων μέσω του διαδικτύου, για παράδειγμα), και την εμφάνιση νέων παραγόντων στον τομέα αυτό.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024