Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Active Member: «Τον επίλογο το γράφουμε παρέα»

Active Member: «Τον επίλογο το γράφουμε παρέα»

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση «Η διαδρομή ήταν υπέροχη, σαν χίλιες διαδρομές μαζί… Το τέλος είναι ένα βασικό εργαλείο της ζωής. Απ’ την άλλη υπάρχει πάντα κι ο επίλογος κι αυτόν θα τον γράψουμε παρέα.» Eπόμενο ραντεβού, από τον τελευταίο κύκλο συναυλίων του σχήματος, δίνεται στην Πάτρα το Σάββατο 13/6 (Αίγλη-Veso Mare, ώρα έναρξης στις 21.30). […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

«Η διαδρομή ήταν υπέροχη, σαν χίλιες διαδρομές μαζί… Το τέλος είναι ένα βασικό εργαλείο της ζωής. Απ’ την άλλη υπάρχει πάντα κι ο επίλογος κι αυτόν θα τον γράψουμε παρέα.»

Eπόμενο ραντεβού, από τον τελευταίο κύκλο συναυλίων του σχήματος, δίνεται στην Πάτρα το Σάββατο 13/6 (Αίγλη-Veso Mare, ώρα έναρξης στις 21.30). Ωστόσο οι φίλοι των Active Member θα έχουν τη δυνατότητα να τους ακούσουν ακόμη στις 16/6 στη Θεσσαλονίκη και στις 20/6 στη Χαλκίδα. Τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 11/7 οι Active Member θα επιστρέψουν στην Αθήνα για μια συναυλία στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη.

Ένα από τα πιο επιδραστικά και ιστορικά σχήματα, όχι μόνο της Ηip Ηop ή Low Bap σκηνής αν προτιμάτε (ένας όρος που καθιέρωσαν οι ίδιοι) αλλά της ελληνικής μουσικής σκηνής γενικότερα, αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους. «Το τέλος είναι μαγεία» μάς είπαν πριν από λίγο καιρό οι Active Member και για αυτό το τέλος εποχής μιλάνε στο in.gr.

Περίπου τέτοια εποχή πέρσι ήταν που σηματοδοτούσατε την έναρξη της δεύτερης εποχής του σχήματος. Τι σας οδήγησε στην απόφαση να πέσει τώρα η αυλαία για τους Active Member;
Η δεύτερη εποχή των Active Member ίσως τελικά να ήταν κι αυτή που ανακοινώθηκε και περιγράφηκε μέσα από την ανάρτησή μας μέσα στον Μάρτιο. Το κατάλληλο τέλος την κατάλληλη ώρα. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που μας οδήγησε εκεί. Πολλά πράγματα μας πίκραναν που όμως δε θέλαμε να φτάσουν να μας «μικρύνουν». Άλλωστε είναι ένα τέλος με πολλή αγάπη και μια νίκη μες στην ψυχή μας.»

Ποια είναι λοιπόν τα συναισθήματα του B.D.Foxmoor και της Sadahzinia τώρα που η διαδρομή των Active Member -ως σχήμα- φτάνει στο τέλος της και τι πήρατε από όλη αυτή μακρόχρονη πορεία;
«Φωτιά. Κι εκεί τα χρεώνουμε όλα… Όταν θ’ ανέβουμε στη σκηνή και θ’ αρχίσει αυτή η αντίστροφη μέτρηση πιθανόν να νιώσουμε περίεργα. Ποτέ νοσταλγία όμως. Η διαδρομή ήταν υπέροχη, σαν χίλιες διαδρομές μαζί, μάτια πήραμε, αγάπη, αυθόρμητες αγκαλιές στα τραγούδια, στιγμές ανομολόγητες κι ανεπανάληπτες, παρέα… Ώρες-ώρες, τέτοιες ώρες, θα ήθελα τα συναισθήματά μου να μπορούσα να τα βγάλω από μέσα μου, να τα στρώσω μπροστά μου στη σειρά και να τα λιάσω στο φως, να τα δω ξεκάθαρα δηλαδή, χωρίς σκιές. Και να μπορέσω να τα καταλάβω, ίσως και να τα εξηγήσω.»

Τι είναι αυτό που θέλετε να πείτε στο κοινό που σας ακολουθούσε πιστά, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους (δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους άλλωστε);
«Απ’ το «Αρσενάλι» … «… Σ’ αυτά τα ξεχασμένα λόγια
κάνε τον κόπο να κρυφτείς
κι όταν νεκρώσουν τα ρολόγια,
θα σε βοηθήσουν να μας βρεις.
Γι’ αυτό σου λέω μην αργείς…» Έπεσε στα χέρια μου το χαρτί με τις σημειώσεις κι αυτούς τους στίχους σκαρωμένους με κεφαλαία, μουτζούρες και μαύρο μαρκαδοράκι. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση. Αυτή είναι η απάντηση…»

Και κλείνοντας, ο προορισμός-το τέλος ή το ταξίδι-η διαδρομή είναι «μαγεία»;
«Άλλο πράμα ο προορισμός, άλλο πράμα το τέλος, άλλο πράμα το ταξίδι κι άλλο η διαδρομή. Απ’ όλα πήραμε γερές δόσεις. Πολλοί προορισμοί. Πολλά ταξίδια. Το ίδιο και οι διαδρομές μας σε χώρους και νοερά μονοπάτια. Το τέλος είναι ένα βασικό εργαλείο της ζωής. Κι είναι ένα. Απ’ την άλλη υπάρχει πάντα κι ο επίλογος κι αυτόν θα τον γράψουμε παρέα.


Διαβάστε Επίσης:
– Active Member: «Το τέλος είναι η μαγεία»

entertainment.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024