Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
[βίντεο] Τι νέο φέρνει το Project Spartan στον τρόπο που «σερφάρουμε»

[βίντεο] Τι νέο φέρνει το Project Spartan στον τρόπο που «σερφάρουμε»

Ο browser που θα διαδεχτεί τον Internet Explorer, γνωστός με την κωδική ονομασία Project Spartan, άρχισε να διατίθεται της πρώιμης έκδοσης των Windows 10.

Ο browser που θεωρείται πως θα διαδεχτεί τον Internet Explorer, γνωστός με την κωδική ονομασία Project Spartan, άρχισε να διατίθεται στην πρώιμη έκδοση των Windows 10. O νεότερος web browser της Microsoft θα φέρει στα συστήματα Windows 10 δυνατότητες που μέχρι τώρα αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των κατόχων smartphone και tablet κάποιων κατασκευαστών -όπως της Samsung.

Ο Spartan λέγεται ότι, έρχεται να στρέψει την προσοχή και πάλι στο περιεχόμενό του, την ιστοσελίδα, δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη όχι μόνο να κοινοποιήσει την παραπομπή σε αυτήν, αλλά και τμήματα του περιεχομένου της (web clip). Ο χρήστης θα μπορεί να διαβάζει χωρίς το πλαίσιο του browser, όταν τίθεται σε κατάσταση προβολής για ανάγνωση. Σημαντικότερο ίσως είναι ότι, ο χρήστης θα μπορεί να γράψει ό,τι θεωρεί σημαντικό στην σελίδα, να σχολιάσει και να μοιραστεί ένα απόκομμα υπό μορφή «Web Note», μέσω κοινωνικών δικτύων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

O Spartan αξιοποιεί επίσης την Cortana, την ψηφιακή βοηθό της Microsoft, για να φέρνει επιπρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον δικτυακό τόπο ή την αναζήτηση που επιχειρεί ο χρήστης. Για παράδειγμα, αναφέρει το CNet, η Cortana μπορεί να προβάλλει οδηγίες για να φτάσει ο χρήστης στο εστιατόριο, την ιστοσελίδα του οποίου επισκέπτεται. Επίσης, η Cortana θα αξιοποιεί το ιστορικό της συνομιλίας της με τον χρήστη για να συμπληρώσει αυτόματα τα κριτήρια αναζήτησης του Παγκόσμιου Ιστού.

Στην έκδοση Technical Preview των Windows 10, οι χρήστες χρησιμοποιούν τον Internet Explorer 11. Ο Spartan μπορεί να οριστεί ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα πλοήγησης στην θέση του. Δεδομένου ότι πρόκειται για πρώιμη έκδοση του λειτουργικού και των εφαρμογών του, η Microsoft αναμένει ανατροφοδότηση από τα σχόλια των χρηστών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider και δεν απευθύνει ακόμα τον Spartan στο ευρύ κοινό.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024