Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινδυνεύει ο... πλανήτης Τατούιν από τους τζιχαντιστές;

Κινδυνεύει ο… πλανήτης Τατούιν από τους τζιχαντιστές;

Σε δημοσίευμά του, το CNN ανέφερε ότι o... πλανήτης Τατούιν, δηλαδή η περιοχή της Τυνησίας που χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία γυρισμάτων για το Star Wars, κινδυνεύει από τους τζιχαντιστές που ταξιδεύουν στη Λιβύη. Ωστόσο,τυνήσιοι αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Σε δημοσίευμά του, το CNN ανέφερε ότι o… πλανήτης Τατούιν, δηλαδή η περιοχή της Τυνησίας που χρησιμοποιήθηκε ως τοποθεσία γυρισμάτων για το Star Wars, κινδυνεύει από τους τζιχαντιστές που ταξιδεύουν στη Λιβύη.

Ωστόσο, τυνήσιοι αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα σκηνικά της ταινίας.

Το CNN ανέφερε ότι η περιοχή Τατούιν στα ανατολικά της χώρας αποτελεί «στάση» για τζιχαντιστές που ταξιδεύουν στη Λιβύη.

Ωστόσο, αντίθετα με το δημοσίευμα, αν και ο Τζορτζ Λούκας εμπνεύστηκε από το όνομα της περιοχής Ταταούιν για να ονομάσει τον πλανήτη από τον οποίο κατάγεται ο Άνακιν Σκάιγουοκερ, τα σκηνικά της ταινίας δεν βρίσκονται στο Τατούιν, αλλά στα δυτικά της χώρας που δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τις συγκρούσεις.

Η πληροφορία είναι λανθασμένη και χωρίς βάσεις και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, είπε ο Μοχάμεντ Σαγιέμ, αξιωματούχος στον τομέα τουρισμού της πόλης Τόζερ.

Ο συνταγματάρχης Μόχταρ Χαμάμι της Εθνοφρουράς της Τυνησίας είπε: «Μπορώ να σας πω ότι χωρίς αμφιβολία όλα είναι φυσιολογικά: στην πραγματικότητα υπάρχει αύξηση ξένων τουριστών και Τυνήσιων». Πρόσθεσε ότι στην περιοχή όπου βρίσκονται τα σκηνικά πραγματοποιούν περιπολίες 1.500 στρατιώτες.

Τα σκηνικά που είχαν μείνει από τα γυρίσματα χρησιμοποιούνταν ως «σημαδούρα» από τους επιστήμονες για να παρακολουθούν τη μετατόπιση των αμμόλοφων (καθώς, για ευνόητους λόγους, κανείς δεν χτίζει στην άμμο).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024