Με την Αιώνια Πόλη να ετοιμάζεται οσονούπω να νομιμοποιήσει την πρώτη περιοχή με «κόκκινα φανάρια», πολλοί είναι εκείνοι  στην ιταλική πρωτεύουσα που αντιτίθενται στο σχέδιο, υποστηρίζοντας πως θα αλλοιωθεί (προς το χειρότερο ασφαλώς) το ιερό προφίλ του Βατικανού και της Αγίας Έδρας.

Η Καθολική Εκκλησία προσπαθεί παντοιοτρόπως να αναβάλλει τα «εγκαίνια» της συγκεκριμένης περιοχής στο προάστιο EUR όπου έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Η περιοχή, που θα διαμορφωθεί στα πρότυπα του Red Light District του Άμστερνταμ, θα είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, αφού στελέχη του υγειονομικού και κοινωνικοί λειτουργοί θα είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα των οδών, ενώ όσες κοπέλες δεν θα εργάζονται εντός της αυστηρά θεσμοθετημένης περιοχής, θα κινδυνεύουν με πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

Στην περιοχή των «Κόκκινων Φαναριών» έχει ήδη εγκριθεί η δραστηριότητα 70.000 – 80.000 γυναικών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστριες από την Ανατολική Ευρώπη και την Αφρική.

Κι όπως σχολιάζει και σχετικό άρθρο της Washington Post, «μαζί με τη κόντρα που άναψε σχετικά με την «κακή» κι αλγεινή εικόνα που θα δίνει στην Αιώνια Πόλη η Red Light District, ήρθε ξανά στην επιφάνεια και η -παραδοσιακά άβολη- στη χώρα συζήτηση περί σεξ».

«Όποτε πρέπει να μιλήσεις σχετικά με σεξ στην Ιταλία, τα πνεύματα οξύνονται», λέει ο Αντρέα Σαντόρο, επικεφαλής της  αρχιτεκτονικής ομάδας που επιμελήθηκε τη περιοχή των «Κόκκινων Φαναριών».

Το οποίο είναι από μόνο του οξύμωρο σε ένα κράτος, το οποίο είναι φημισμένο για τους… Λατίνους εραστές του αλλά και την παροιμιώδη του αγάπη για τα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι που διοργάνωνε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός του.

«Υπάρχει μεγάλη υποκρισία στη Ρώμη», συνοψίζει η συγγραφέας Εύα Κανταρέλα, καταλήγοντας με νόημα πως «οι δρόμοι είναι γεμάτοι πόρνες, αλλά αν ρωτήσεις έναν οποιονδήποτε άντρα κάτοικο της Ρώμης, θα σου πει «αυτό είναι τρομερό» και δεν θα παραδεχτεί ποτέ του πως έχει πάει με εκδιδομένη γυναίκα. Όμως κάποιοι από τους Ρωμαίους δίνουν δουλειά σε πολλές χιλιάδες από αυτές τις κοπέλες».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ