Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χτύπημα στο Lenovo.com, με αφορμή το Superfish

Χτύπημα στο Lenovo.com, με αφορμή το Superfish

Εκτός λειτουργίας για λόγους συντήρησης τέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας το Lenovo.com, ως αποτέλεσμα επίθεσης που ομολογουμένως δέχτηκε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο. Οι εισβολείς οδηγούσαν έμμεσα τους επισκέπτες σε έναν λογαριασμό στο Twitter όπου επικρίνεται η Lenovo για το adware Superfish που έκρυβε μια επικίνδυνη κερκόπορτα στα προσωπικά δεδομένα όλων των κατόχων laptop δικής της κατασκευής.

Εκτός λειτουργίας «για λόγους συντήρησης» τέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας το Lenovo.com, ως αποτέλεσμα πολύωρης επίθεσης που ομολογουμένως δέχτηκε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο. H Lenovo επιβεβαίωσε το γεγονός, στην εφημερίδα Wall Street Journal. Το Lenovo.com φαίνεται να έχει πλέον αποκατασταθεί.

  • Ενημέρωση: Η εταιρεία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Δυστυχώς, η Lenovo έχει πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης. Μία από τις συνέπειες αυτής της επίθεσης ήταν η ανακατεύθυνση κίνησης από την ιστοσελίδα της Lenovo, ενώ ερευνούμε και άλλες πλευρές του ζητήματος. Πλέον, έχουμε ανακτήσει τη λειτουργικότητα της ιστοσελίδας μας. Λυπούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση προκλήθηκε στους χρήστες μας, αν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε τμήματα της ιστοσελίδας μας τη συγκεκριμένη στιγμή. Επανεξετάζουμε ενεργά την ασφάλεια του δικτύου μας και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για να ενισχύσουμε την ιστοσελίδα μας και να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των πληροφοριών των χρηστών μας και την εμπειρία χρήσης. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε προληπτικά με συνεργάτες μας για να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση και θα παρέχουμε επιπλέον πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες.»

Οι εισβολείς οδηγούσαν επί ώρες (τις πρωινές στην Ασία και τις απογευματινές στην Αμερική) έμμεσα τους επισκέπτες σε έναν λογαριασμό στο Twitter όπου επικρίνεται η Lenovo για το adware Superfish, λογισμικό που έκρυβε μια επικίνδυνη κερκόπορτα στα προσωπικά δεδομένα όλων των κατόχων laptop δικής της κατασκευής.

Επισήμως, άγνωστοι παραμένουν οι εισβολείς, αν και το κίνητρο είναι μάλλον προφανές. Ένας λογαριασμός στο Twitter με την επωνυμία της ομάδας Lizard Squad, υπεύθυνη για πρόσφατα χτυπήματα στα δίκτυα παικτών του Playstation και του Xbox, θεωρείται ότι συνδέεται με την παραμόρφωση του επίσημου δικτυακού τόπου της Lenovo. Στον λογαριασμό αυτό γίνεται λόγος για «λάφυρα» από την επίθεση, ο οποίος εάν επαληθευτεί θα αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ένα χτύπημα στο σύστημα απόδοσης διευθύνσεων, αυτό που φροντίζει να οδηγεί την κίνηση στον σωστό δικτυακό τόπο (DNS hijacking).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024