Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ενέπλεξαν ελληνοαμερικανίδα πορνοστάρ στον πόλεμο της Ουκρανίας

Πώς ενέπλεξαν ελληνοαμερικανίδα πορνοστάρ στον πόλεμο της Ουκρανίας

Πριν λίγες ημέρες, φούντωσε μια φήμη στο Διαδίκτυο πως η ελληνικής καταγωγής αμερικανίδα πορνοστάρ Σάσα Γκρέι δολοφονήθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ βρισκόταν στην Ουκρανία για να δουλέψει ως νοσοκόμα στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών.

Πριν λίγες ημέρες, φούντωσε μια φήμη στο Διαδίκτυο πως η ελληνικής καταγωγής αμερικανίδα πορνοστάρ Σάσα Γκρέι δολοφονήθηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ βρισκόταν στην Ουκρανία για να δουλέψει ως νοσοκόμα στο πλευρό των φιλορώσων ανταρτών.

Η είδηση, που αρχικά κυκλοφόρησε και διαδόθηκε σε Ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το V-Kontakte και το Odnoklassniki, έκανε το γύρο του Διαδικτύου μέσα σε λίγες ώρες και πολλοί την πίστεψαν, ίσως γιατί η ιστορία που την συνόδευε ήταν… πολύ καλή προκειμένου να γίνει πιστευτή.

Συγκεκριμένα, το «ρεπορτάζ» έκανε λόγο για μια νοσοκόμα με το όνομα Σάσα Σερόβα που αιχμαλωτίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις, μέλη των οποίων την βιντεοσκόπησαν τη στιγμή που την εξευτέλιζαν, ενώ στη συνέχεια την τεμάχισαν με ένα τσεκούρι. Η είδηση έγινε πιστευτή επειδή το επώνυμο «Σερόβα» σημαίνει «γκρι» στα ρωσικά, δηλαδή Γκρέι («gray»).

Τελικά, λίγες ώρες μετά η είδηση της «δολοφονίας» διαψεύστηκε από την ίδια την 27χρονη ηθοποιό, η οποία έγραψε στο Τwitter: «Αγαπώ τους Ρώσους οπαδούς μου, αλλά η κατάσταση παραπάει σχετικά με τα νέα πως δήθεν ήμουν μια νοσοκόμα που δολοφονήθηκε στην ουκρανορωσική σύγκρουση. #γαμ***νη προπαγάνδα»

Όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό site Global Post, η διάδοση της είδησης οφείλεται στα… τρολ του Κρεμλίνου. Όπως τονίζει ο συγγραφέας Κέβιν Ρόθροκ, η ρωσική κυβέρνηση έχει προσλάβει έναν «online στρατό από ιντερνετικά τρολ» που σπέρνουν ψεύτικες ειδήσεις στα ρωσικά social networks προωθώντας φιλορωσικές ιστορίες προκειμένου να ενισχύσουν τα αντι-ουκρανικά λαϊκά συναισθήματα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο Ρόθροκ, τα «τρολ» αυτά επέλεξαν δυο διάσημα πρόσωπα και τα «πέθαναν» προκειμένου να διαπιστώσουν αν η είδηση τους θα γίνει ή όχι πιστευτή από τους χρήστες του V-Kontakte και του Odnoklassniki.

Η Γκρέι ήταν το ένα άτομο που επιλέχθηκε γι’ αυτό το τεστ, ενώ το άλλο ήταν ο διαβόητος (και μακαρίτης) ναζιστής γιατρός Γιόζεφ Μένγκελε, ο άνθρωπος που διεξήγαγε τα πιο φριχτά ιατρικά πειράματα μέσα στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Σύμφωνα με τον Ρόθροκ, ο Ρώσος χειρούργος «Γιεγκόρ Μανγκέλοφ» (ρωσική παραφθορά του ονόματος του Μένγκελε) συνελήφθη, βασανίστηκε και κατόπιν εκτελέστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ποια είναι η Σάσα Γκρέι

Η Μαρίνα Άννα Χατζή γεννήθηκε στη Καλιφόρνια το 1988 και μπήκε στη βιομηχανία πορνό το 2006 υιοθετώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Σάσα Γκρέι. Το «Σάσα» το επέλεξε από τον Σάσα Κονιέτσκο, ηγέτη του γερμανικού industrial συγκροτήματος KMFDM και το «Γκρέι»από το βιβλίο «Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι» του Όσκαρ Ουάιλντ. Πολύ γρήγορα η Γκρέι κατάφερε να αναδειχθεί σε μεγάλο όνομα και κατέκτησε πολλά βραβεία από τις συμμετοχές της σε μεγάλες παραγωγές ενηλίκων ταινιών, παίζοντας δίπλα σε τρανά ονόματα του χώρου, όπως τον Ρόκο Σιφρέντι. Τελικά, έπειτα από 301 ερωτικές ταινίες, το 2011 με ένα μήνυμα στην προσωπική σελίδα της στο Facebook ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το χώρο της βιομηχανίας του πορνό.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024