Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το SAP HΑΝΑ στην μάχη κατά του καρκίνου στην Ιατρική Σχολή

Το SAP HΑΝΑ στην μάχη κατά του καρκίνου στην Ιατρική Σχολή

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι σε θέση να αναπτύξει μια μεθοδολογία για την καλύτερη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο που θα βασίζεται σε επεξεργασμένα στοιχεία πολλαπλών ειδικοτήτων σε πραγματικό χρόνο, χάρη στην αξιοποίηση του συστήματος SAP Hana που προσέφερε δωρεάν η SAP. Το πιλοτικό έργο ξεκινά.

H εταιρεία SAP SE ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει την πλατφόρμα SAP HANA στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έτσι, η Ιατρική Σχολή θα είναι σε θέση να αναπτύξει μια μεθοδολογία για την καλύτερη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο που θα βασίζεται σε επεξεργασμένα στοιχεία πολλαπλών ειδικοτήτων σε πραγματικό χρόνο, υποστηρίζει η δημιουργός του λογισμικού επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων.



Δείτε πως αντιμετωπίζει τον καρκίνο η SAP σε διεθνές επίπεδο (Πηγή: SAP Healthcare Check-up)

Το SAP HANA θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την ανάκτηση και την επεξεργασία των σχετικών διοικητικών δεδομένων, καθώς και ερευνητικών εργασιών και εκπαίδευσης.

Ο καθηγητής Ευάγγελος Γεωργίου, επικεφαλής του τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε για την προοπτική δημιουργίας ενός εθνικού μητρώου καρκίνου, και εξήγησε: «Το SAP HANA είναι ένα τέλειο εργαλείο για να σπάσει τα silos μεταξύ των υφιστάμενων βάσεων δεδομένων σε διαφορετικά τμήματα της Ιατρικής Σχολής μας. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της πιλοτικής αυτής μελέτης, θα πρέπει να παρέχουν στον ογκολόγο, ολοκληρωμένα στοιχεία των ασθενών με καρκίνο σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διάγνωση και η θεραπεία της ασθένειας. Αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στη δημιουργία ενός εθνικού μητρώου καρκίνου.»

Ο διευθύνων σύμβουλος της SAP για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα αναφέρθηκε στην προοπτική να προσφέρεται στην Ελλάδα ιδιαίτερα στοχευμένη, εξατομικευμένη θεραπεία σε κάθε ασθενή με καρκίνο στην χώρα μας: «Το εγχείρημα αυτό, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του συνδυασμού ιατρικών πληροφοριών και τεχνογνωσίας με την καινοτόμο χρήση της τεχνολογίας», δήλωσε ο κύριος Μάνος Ραπτόπουλος. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αξιοποιήσει το SAP HANA για τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο, μέσω αυτού του πρωτοποριακού έργου. Το πιλοτικό αυτό έργο θα μπορούσε να έχει μεγάλη επίδραση και να προσφέρει ιδιαίτερα στοχευμένες, εξατομικευμένες θεραπείες σε ασθενείς με καρκίνο στην Ελλάδα.»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024