Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πατέντα για Γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας στην Apple

Πατέντα για Γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας στην Apple

Την κυριότητα μιας ευρεσιτεχνίας για μια «συσκευή που φοριέται στο κεφάλι και κρατά μπροστά στα μάτια του θεατή μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή με οθόνη» κατοχύρωσε το Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών στις 17 Φεβρουαρίου 2015, επτά χρόνια μετά την υποβολή του αιτήματος.

Την κυριότητα μιας ευρεσιτεχνίας στην Apple για μια «συσκευή που φοριέται στο κεφάλι και κρατά μπροστά στα μάτια του θεατή μια φορητή ηλεκτρονική συσκευή με οθόνη» κατοχύρωσε το Αμερικανικό Γραφείο Πατεντών στις 17 Φεβρουαρίου 2015. Η συσκευή είχε περιγραφεί για τις ανάγκες του αιτήματος κατοχύρωσης από το 2008.

Έκτοτε, η Google έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή της να κεντρίσει τον ενδιαφέρον και τον χρόνο των προγραμματιστών για την ανάπτυξη εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας. Στο συνέδριό της είχε διαθέσει προς αξιοποίηση μια συσκευή σαν αυτή που περιγράφει η Apple, κόστους μερικών δολαρίων, όντας αποτελούμενη από δύο κοίλους φακούς και ένα μαγνητικό κύλινδρο για τον χειρισμό των επιλογών. Η Facebook στοιχημάτισε 2 δισ. στην εικονική πραγματικότητα εξαγοράζοντας την δημιουργού του Oculus Rift, η Samsung συνεργάστηκε μαζί της για να φτιάξει το δικό της προσιτό VR headset και η LG δεσμεύτηκε να προσφέρει μια πλαστική παραλλαγή του Google Cardboard μαζί με ένα από τα λιγοστά ικανά για την δουλειά smartphone, το LG G3.

H Apple δεν αναμενόταν να δείξει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εικονική ή την επαυξημένη πραγματικότητα, προτιμώντας να ασχοληθεί με ένα γκάτζετ που πραγματικά θα φορεθεί: το Apple Watch αναμένεται τον Απρίλιο.

Εντούτοις, η κατοχύρωση της πατέντας στρέφει τα βλέμματα και προς το Κουπερτίνο, αν και οι περισσότεροι φαίνεται να συμφωνούν ότι η εικονική πραγματικότητα και, πολύ περισσότερο αυτό που είδαμε με τα Γυαλιά της Microsoft, βρίσκονται ακόμα σε εμβρυικό στάδιο. Ως τότε, έχουμε καιρό για να σκεφτούμε κάποια θέματα καλύτερα:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024