Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάντε το όπως ο Μαρκ και ο Πάου στο All Star Game

Κάντε το όπως ο Μαρκ και ο Πάου στο All Star Game

Eίναι χωρίς αμφιβολία μια ιστορική φωτογραφία. Δύο αδέλφια από την Βαρκελώνη πήδηξαν στο τζάμπολ του All Star Game που έγινε στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης. Ο Πάου και ο Μαρκ Γκασόλ, ο ένας για την ομάδα της Ανατολής και ο άλλος για την ομάδα της Δύσης. Για πρώτη φορά από το 1951, μια μοναδική στιγμή καταξίωσης. Ένα πόστερ που θα γεμίσει χιλιάδες δωμάτια επίδοξων αθλητών του μπάσκετ.

Eίναι χωρίς αμφιβολία μια ιστορική φωτογραφία. Δύο αδέλφια πήδηξαν στο τζάμπολ του All Star Game που έγινε στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης.

Ο Πάου και ο Μαρκ Γκασόλ, ο ένας για την ομάδα της Ανατολής και ο άλλος για την ομάδα της Δύσης. Δύο αδέλφια από την Ευρώπη για πρώτη φορά σε αυτό το εμβληματικό παιχνίδι, από το 1951.

Τον αγώνα κέρδισε η Δύση του Μαρκ Γκασόλ με 163-158 έναντι της Ανατολής του Πάου Γκασόλ.

«Κέρδισε το μπάσκετ. Ήταν σκοπός, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλο τον κόσμο. Και σε αυτό το μέρος. Στη Νέα Υόρκη, στο Μάντισον. Ελπίζω το ισπανικό μπάσκετ να είναι περήφανο» δήλωσε ο Μαρκ Γκασόλ.

Χωρίς αμφιβολία, η εικόνα των δύο αδελφών να πηδάνε στο τζάμπολ θα γίνει αφίσα σε χιλιάδες δωμάτια παιδιών που ασχολούνται με το άθλημα, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο»

Ο Πάου από την πλευρά του εξήγησε: «Ήταν πολύ όμορφο. Μια καταπληκτική στιγμή για να την μοιραστούμε με όλο τον κόσμο. Είπα στον αδελφό μου, ‘συγχαρητήρια που έφτασες μέχρι το All Star’ και τώρα πάμε για την μπάλα. Κέρδισα εγώ στο τζάμπολ, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτός κέρδισε τον αγώνα που είναι πιο σημαντικό. Αυτό που μένει είναι η αίσθηση εκείνης της στιγμής.

« Μακάρι να γίνουμε κίνητρο και για άλλα αδέλφια, να σκεφτούν: αφού κατάφεραν αυτοί οι δύο να κάνουν μια τέτοια καριέρα, γιατί όχι και εμείς;»

Την κορυφαία στιγμή έζησαν μαζί με τους επαγγελματίες του μπάσκετ, δεκάδες «επώνυμοι» από τις κερκίδες: ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ο σκηνοθέτης Σπάικ Λι, η τραγουδίστρια Rihanna και ασφαλώς οι μόνιμοι θαμώνες Jay Z και Beyonce.

Αλλά και θρύλοι του αμερικανικού μπάσκετ, όπως ο Μάτζικ Τζονσον, ο Τζούλιους Έρβινγκ, ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και ο Μπιλ Ράσελ.

O Πάου Γκασόλ είναι ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του. Γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1980 και έχει ύψος 2,13μ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπαρτσελόνα (1996-2001) και μετά διέσχισε τον Ατλαντικό για να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση στο NBA: Γκρίζλις, ΛΑ Λέικερς, Σικάγο Μπουλς.

Κέρδισε τίτλους και με την εθνική ομάδα της Ισπανίας, στην οποία αγωνίζεται από το 2001.

Ο Μάρκ γεννήθηκε το 1985, επίσης στη Βαρκελώνη και έχει ύψος 2,16μ. Αγωνίστηκε και αυτός στην Μπαρτσελόνα (2004-2006) και στην Τζιρόνα προτού διασχίσει τον Ατλαντικό και να εγκατασταθεί στους Γκρίζλις. Ήταν γουρλής στο ντεμπούτο του με την εθνική Ισπανίας: το 2006 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με 70-47 απέναντι στην Εθνική Ελλάδας.

«Ελπίζω να δουν όλα τα νέα παιδιά ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο» κατέληξε ο Πάου.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024