Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ για το σεξ, χωρίς σεξ

Φεστιβάλ για το σεξ, χωρίς σεξ

Αγκαλιάζονται και γδύνονται μπροστά σε αγνώστους. Συμμετέχουν σε παιχνίδια και συζητήσεις που σκοπό έχουν να απομακρύνουν τα ταμπού από το σεξ, ενώ ανακαλύπτουν νέες ερωτικές πτυχές του χαρακτήρα τους. Σεξουαλική «διαπαιδαγώγηση» πραγματοποιήθηκε σε ένα ασυνήθιστο φεστιβάλ. Ο λόγος για το φεστιβάλ του Σίδνεϊ, το Really Good Sex .

Αγκαλιάζονται και γδύνονται μπροστά σε αγνώστους. Συμμετέχουν σε παιχνίδια και συζητήσεις που σκοπό έχουν να απομακρύνουν τα ταμπού από το σεξ, ενώ ανακαλύπτουν νέες ερωτικές πτυχές του χαρακτήρα τους. Σεξουαλική «διαπαιδαγώγηση» πραγματοποιήθηκε σε ένα ασυνήθιστο φεστιβάλ. Ο λόγος για το φεστιβάλ του Σίδνεϊ, το Really Good Sex .

Το «φεστιβάλ του σεξ» δεν είναι τόσο αχαλίνωτο όσο θα περίμενε κανείς. Όπως περιγράφει o Σάιμον Κόπλαντ στoν Guardian, ο οποίος και το παρακολούθησε, «δεν πρόκειται για «ξενώνα» οργίων ή εστία σαδομαζοχιστικών φαντασιώσεων», αλλά για έναν χώρο όπου θα μπορούσε κανείς να δοκιμάσει και να ξεπεράσει τα όριά του.

Το φεστιβάλ είχε, όπως φάνηκε, μεγάλη απήχηση, καθώς συμμετείχε σε αυτό ευρεία γκάμα ατόμων, με τις ηλικίες και τα στιλ να ποικίλουν. Σε ποικιλία και οι δραστηριότητες που ήταν σαν μαθήματα με ευφάνταστους τίτλους.

Ένα από τα μαθήματα ήταν εκείνο με τίτλο, Κράτα με σφιχτά, που εξερευνούσε τη σημασία της αγκαλιάς. Ειδικοί σε σεξουαλικά θέματα κατείχαν τα ηνία της άσκησης , στην οποία αγκαλιάζονταν άγνωστα μεταξύ τους άτομα σε διαφορετικά μέρη, αντιστέκονταν και δοκίμαζαν τα όριά τους. Ακόμη, οι πιο θερμές και σεξουαλικές αγκαλιές ήταν μέσα στο παιχνίδι.

Συμμετέχοντες αγκαλιάζονταν μεταξύ τους ξαπλωμένοι, και έδιναν «μάχη» για το ποιος θα επικρατήσει πάνω στον άλλο. Διασκεδαστική, σέξι και, αν μη τι άλλο, έντονη άσκηση.

Η εφευρετικότητα που χαρακτήριζε το φεστιβάλ έχει και συνέχεια. Μια άλλη δραστηριότητα ήταν εκείνη με τίτλο:«Μια ριζοσπαστικά περιεκτική προσέγγιση γύρω από το καλό σεξ».

Η άσκηση είχε σκοπό να σπάσει το καλούπι των προκαταλήψεων γύρω από τα άτομα που ελκύουν. Δοκίμαζε κανείς να μην εγκλωβίζεται μόνο στα άτομα που νομίζει πως τον ελκύουν, αλλά να διευρύνει τους ορίζοντές του και να εξερευνήσει νέες σεξουαλικές εμπειρίες.

Έτσι, στην άσκηση δημιουργήθηκαν ζευγάρια ανάμεσα σε άτομα που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, και ξεκουμπώνονταν ο ένας μπροστά στον άλλον. Οι συμμετέχοντες ξεκούμπωναν φερμουάρ ρούχων, και αργότερα αλληλοαγγίζονταν για πέντε λεπτά, και ο ένας εξερευνούσε το σώμα του άλλου.

Σε ένα άλλο «μάθημα» 30 άνθρωποι συζητούσαν για τις προκλήσεις που βλέπουν σε διαφορετικών ειδών σχέσεις, ενώ στην άσκηση με τίτλο, «Ταξίδι στο ευάλωτο» , οι συμμετέχοντες εξερευνούσαν μέρη του σώματός τους με τα οποία δεν ένιωθαν άνετα, και προσπαθούσαν να τα αναδείξουν. Προέβαλαν σημεία του σώματός τους τα οποία τους δημιουργούσαν συστολή όταν είχαν να αντιμετωπίσουν μια ερώτηση που τους έφερνε σε δύσκολη θέση.

Μέρος του φεστιβάλ και η υποκριτική. Προβλέπονταν περφόρμανς με πρωτότυπους τίτλους πράξεων όπως οι εξής: «Η οικειότητα του σόλο οργασμού» και «Παίζοντας με το σώμα».

Kαι οι ανακρίσεις ήταν μια ακόμη «σκηνή» του φεστιβάλ. Ανακρίσεις που προσπαθούσαν να αναδείξουν τη σεξουαλικότητα πίσω από συνθήκες πίεσης. Σκοπός , δηλαδή, ήταν μέσα από ερωτήσεις που ξεβολεύουν να βγει μια άλλη πλευρά των ερωτώντων και των ερωτηθέμενων.

Ερωτήσεις του τύπου: «Ποιο σημείο του σώματός σας χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια του σεξ » και «ποιο αντικείμενο σας αρέσει περισσότερο να χρησιμοποιείτε», έδωσαν, επίσης, το παρών στο φεστιβάλ.

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024