Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Intel φιλοδοξεί να καταργήσει τα καλώδια στα PC

Η Intel φιλοδοξεί να καταργήσει τα καλώδια στα PC

Ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη κατάργηση των καλωδίων από τα PC βρίσκεται η Intel. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Intel Core vPro 5ης γενιάς, με τον οποίο επιτυγχάνεται ασύρματα η σύνδεση με οθόνη και docking station για την σύνδεση πληκτρολογίου και mouse. Το πρώτο PC που θα απαλλαγεί από τα καλώδια θα είναι έτοιμο το 2016, σχεδιάζει ο κατασκευαστής.

Ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη κατάργηση των καλωδίων από τα PC βρίσκεται η Intel. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Intel Core vPro 5ης γενιάς, με τον οποίο επιτυγχάνεται ασύρματα η σύνδεση με οθόνη και docking station για την σύνδεση μόνιτορ, πληκτρολογίου, mouse και άλλων περιφερειακών USB. Το πρώτο PC που θα απαλλαγεί από τα καλώδια θα είναι έτοιμο το 2016, σχεδιάζει ο κατασκευαστής.

Δείτε πως φαντάζεται η Intel την εμπειρία από την χρήση υπολογιστών από το γραφείο στο σπίτι και τανάπαλιν, χωρίς καλώδια, στο βίντεο που ακολουθεί:

Στην πέμπτη γενιά, το τσιπ που προορίζεται για υπολογιστές σε περιβάλλον γραφείου, ο Core vPro υποστηρίζει την ασύρματη σύνδεση σε μεγαλύτερη οθόνη μέσω της τεχνολογίας Intel Pro WiDi και της Intel Wireless Docking, για την σύνθεση με docking station (σύνδεση με οθόνη, πληκτρολόγιο και mouse).

Η εταιρεία έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία της να δημιουργήσει το πρώτο σύστημα που δεν θα χρειάζεται καλώδια, χάρη στις εξελίξεις στους τομείς της ασύρματης φόρτισης, και την ταχύτερη διασύνδεση με περιφερειακά σε μικρή απόσταση (WiGig).

Πάντως οι Core vPro προορίζονται για υπολογιστές σε επιχειρήσεις, αφού δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και στις δυνατότητες διαχείρισης από το τμήμα υποστήριξης, το οποίο μπορεί να συνδεθεί με τους υπολογιστές της επιχείρησης από απόσταση ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένοι για να ελέγχουν την καλή λειτουργία και την αναβάθμισή τους.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024