Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στούντιο ταινιών εικονικής πραγματικότητας εγκαινιάζει η Oculus

Στούντιο ταινιών εικονικής πραγματικότητας εγκαινιάζει η Oculus

Πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance έκανε την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου το Lost, η πρώτη ταινία εικονικής πραγματικότητας που αναπτύχθηκε στο Story Studio, το κινηματογραφικό στούντιο που εγκαινίασε την ίδια ημέρα η Oculus. Το στούντιο είχε αρχίσει μυστικά την λειτουργία του πριν από έναν χρόνο υπό την εποπτεία ενός στελέχους που προέρχεται από την Pixar. 

Πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance έκανε την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου το Lost, η πρώτη ταινία εικονικής πραγματικότητας που αναπτύχθηκε στο Story Studio, το κινηματογραφικό στούντιο που εγκαινίασε την ίδια ημέρα η Oculus. Το στούντιο είχε αρχίσει μυστικά την λειτουργία του πριν από έναν χρόνο υπό την εποπτεία του Saschka Unseld, ενός στελέχους που προέρχεται από την Pixar.

Αναγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα ανεξερεύνητο τοπίο, ο Unseld μίλησε στους Financial Times για το φιλόδοξο εγχείρημα της εταιρείας που δημιούργησε το Oculus Rift των 350 δολαρίων (απευθυνόμενη σε προγραμματιστές εφαρμογών VR). Η δημιουργία ταινιών εικονικής πραγματικότητας είναι μια πραγματική πρόκληση -η εμπειρία δεν προκαλεί μόνο την όραση και την ακοή, αλλά αφορά όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, είπε ο Unseld. O μόνος τρόπος για να μάθεις να κάνεις τέτοιες ταινίες, είναι να ασχοληθείς με την δημιουργία τους, και έτσι η Oculus αποφάσισε να συσταθεί το δικό της στούντιο, ένα στούντιο όπου η κάμερα παύει να έχει ρόλο δικτάτορα που σου επιβάλλει να την κοιτάς.

Ο Bryan Bishop από το Verge μεταφέρει με ενθουσιασμό την εμπειρία του από την πρώτη προβολή του Lost, μια ταινία μικρού μήκους. «Ήμουν εκεί, συμμετείχα στην ιστορία», γράφει ο δημοσιογράφος παρά το γεγονός ότι ο Unseld δηλώνει επιφυλακτικός και επιμένει ότι πρέπει πολλά να γίνουν ακόμα ώστε να νιώθει ο θεατής την συμμετοχή του στον τρισδιάστατο χώρο.

Introducing Oculus Story Studio from Story Studio on Vimeo.

Το Story Studio φιλοδοξεί να διαθέσει τέσσερις συνολικά «εμπειρίες VR» το 2015 (Lost, Bullfighter, Henry και Dear Angelica).

Το ενδιαφέρον για την εικονική πραγματικότητα είναι φανερά αυξημένο. Η Oculus πέρασε στα χέρια της Facebook Inc. τον Μάρτιο του 2014, ένα στοίχημα στο οποίο η εταιρεία επένδυσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

O Brendan Iribe, CEO της Oculus ασπάζεται τον ενθουσιασμό από την πρόσφατη παρουσίαση και του HoloLens από την Microsoft.

Τα Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας της Microsoft αναμένεται να κερδίσουν το ενδιαφέρον περισσότερων προγραμματιστών, καθώς η εμπειρία χαρακτηρίζεται συναρπαστική. Η Microsoft έδειξε μάλιστα το δικό της, εύχρηστο όπως φάνηκε κατά την παρουσίαση, στούντιο για τον τελικό χρήστη, το Holo Studio για την δημιουργία ολογραμμάτων αντικειμένων (π.χ. μια μηχανή, ένα μοντέλο quadcopter, που μπορεί να τυπωθεί σε εκτυπωτή 3D).

@PalmerLuckey: Super excited about @Microsoft @HoloLens!” Ditto! The more innovation and resources invested into AR and VR the better.

— Brendan Iribe (@brendaniribe) January 21, 2015

@PalmerLuckey: Super excited about @Microsoft @HoloLens!” Ditto! The more innovation and resources invested into AR and VR the better.

— Brendan Iribe (@brendaniribe) January 21, 2015

Δείτε ποια προβλήματα λέει η Oculus πως πρέπει να επιλυθούν, απευθυνόμενη στην Sony (Project Morpheus).

Με την συνδρομή της Oculus, γυαλιά VR έχει αναπτύξει και η Samsung

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024