Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλά νέα για τις τίγρεις της Ινδίας

Καλά νέα για τις τίγρεις της Ινδίας

Σε μια σπάνια καλή είδηση για το περιβάλλον, η Ινδία καταγράφει αύξηση του πληθυσμού τίγρεων κατά 30% σε διάστημα τεσσάρων ετών. Είναι μια μεγάλη επιτυχία, δεδομένου ότι η χώρα φιλοξενεί περισσότερες από τις μισές τίγρεις που απομένουν στον πλανήτη.

Σε μια σπάνια καλή είδηση για το περιβάλλον, η Ινδία καταγράφει αύξηση του πληθυσμού τίγρεων κατά 30% σε διάστημα τεσσάρων ετών. Είναι μια μεγάλη επιτυχία, δεδομένου ότι η χώρα φιλοξενεί περισσότερες από τις μισές τίγρεις που απομένουν στον πλανήτη.

Και τα έξι υποείδη του εμβληματικού ζώου της Ασίας αντιμετωπίζουν σήμερα κίνδυνο εξαφάνισης. Ο συνολικός πληθυσμός τους εκτιμάται σήμερα στα τρία με τέσσερις χιλιάδες άτομα, από περίπου 100.000 άτομα που ήταν στις αρχές του 20ού αιώνα.

Η παρακμή φαίνεται τώρα ότι έχει αρχίσει να αντιστρέφεται για την τίγρη της Βεγγάλης ή ινδική τίγρη (Panthera tigris tigris). Η περυσινή απογραφή στην Ινδία κατέγραψε 2.226 άτομα, συγκριτικά με 1.706 το 2010.

«Ενώ ο πληθυσμός των τίγρεων μειώνονται σε όλο τον κόσμο, στην Ινδία αυξάνεται. Έχουν αυξηθεί κατά 30% από την προηγούμενη καταμέτρηση, Είναι μια ιστορία τεράστιας επιτυχίας» δήλωσε ο ινδός υπουργός Περιβάλλοντος, Πρακάς Τζαβαντεκάρ, παρουσιάζοντας τα νέα στοιχεία στο Νέο Δελχί.

Διαβάστε επίσης:

Όπως αναμεταδίδει από την ινδική πρωτεύουσα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κυβέρνηση αποδίδει την αύξηση στην καλύτερη διαχείριση των 40 προστατευόμενων περιοχών όπου ζει το αιλουροειδές. Προσπαθεί επίσης να περιορίσει τις αναμετρήσεις των τίγρεων με τους γεωργούς που ζουν κοντά στις προστατευόμενες περιοχές και αποψιλώνουν τα δάση για τη δημιουργία καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Το απειλούμενο ζώο κινδυνεύει επίσης από λαθροθήρες που πουλούν τα μέλη του στην επικερδή αγορά παραδοσιακών κινέζικων φαρμάκων.

Με τον πληθυσμό να έχει μειωθεί τόσο δραματικά, η τίγρη της Βεγγάλης είναι πιο ακριβοθώρητη από ποτέ. Η απογραφή βασίστηκε κυρίως σε κρυφές φωτογραφικές μηχανές που ενεργοποιούνται από την κίνηση.

Η χειρότερη χρονιά για τις τίγρεις της Ινδίας ήταν το 2006, όταν καταγράφηκαν μόλις 1.411 άτομα. Παρά τη βελτίωση, ο πληθυσμός απέχει πολύ από τις 40.000 τίγρεις που εκτιμάται ότι ζούσαν στην Ινδία όταν ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Βρετανία το 1947.

Η τίγρη της Βεγγάλης παραμένει ωστόσο το πιο πολυπληθές υποείδος. Σημαντικά μικρότεροι είναι οι πληθυσμοί της ινδονησιακής τίγρης, της τίγρης της Μαλαισίας και της τίγρης της Σιβηρίας, ενώ οι τίγρεις της Νότιας Κίνας και της Σουμάτρας αντιμετωπίζουν «κρίσιμο» κίνδυνο εξαφάνισης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024