Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη παρουσίαση των Windows 10 στις 21 Ιανουαρίου

Η πρώτη παρουσίαση των Windows 10 στις 21 Ιανουαρίου

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου η Microsoft αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα για τα Windows 10, την έκδοση με την οποία θα επιχειρήσει εκ νέου να πείσει τους χρήστες PC να αναβαθμίσουν από τα «απαρχαιωμένα» Windows XP και τα Windows 7, εκδόσεις οι οποίες, αν και, στην πλειονότητά τους, δεν υποστηρίζονται πια, κυριαρχούν.

Την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου η Microsoft αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα για τα Windows 10, την έκδοση με την οποία θα επιχειρήσει εκ νέου να πείσει τους χρήστες PC να αναβαθμίσουν από τα «απαρχαιωμένα» Windows XP, τα Windows 7 και τα Windows Vista, εκδόσεις οι οποίες, αν και, στην πλειονότητά τους, δεν υποστηρίζονται πια, κυριαρχούν.

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph κάνει λόγο για επενδύσεις δισεκατομμυρίων από την εταιρεία, παρά τις οποίες μόλις το 10% των PC σήμερα τρέχουν Windows 8. Ένας στους πέντε χρήστες PC εμμένει στα 14χρονα Windows XP και η πλειονότητα επιλέγει Windows 7. Στην ελληνική αγορά PC και laptop διατίθενται με Windows 8.1, αν και είναι ίσως η πρώτη φορά που τα καταστήματα τα διαθέτουν χωρίς τα Windows, ως «Free DOS» ή με κάποια διανομή Linux, μειώνοντας σημαντικά το κόστος τους.

Δείτε τι έχει γίνει γνωστό για τα Windows 10 ως τώρα:

Πρόκληση παραμένει όμως και η δέσμευση των προγραμματιστών στο οικοσύστημα που θέλει να δημιουργήσει η Microsoft, αφού ο αριθμός των apps υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με το iOS ή το Android. Το 2014 η Microsoft διέθεσε το Office για Android και iOS.

Όπως καταγράφουν οι New York Times, μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός των apps για Windows -κυρίως για τα smartphone με Windows Phone- αυξήθηκαν κατά 60%, φτάνοντας τις 560.000, αριθμός ο οποίος αν και είναι αυξημένος τόσο πολύ υπολείπεται αυτών στις ανταγωνιστικές πλατφόρμες στις οποίες τα apps ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Με τα Windows 10, η Microsoft μιλάει για ένα ενιαίο κατάστημα διάθεσης εφαρμογών, ικανών να προσαρμόζονται σε PC, tablet και smartphone, τα οποία αποτελούν πλέον «οικογένεια».

Δείτε ένα φωτορεπορτάζ για τις πρώτες αλλαγές που φέρνουν τα Windows 10 από την Tech Preview:

Πάντως, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πλέον δημοφιλών εφαρμογών σε Android και iOS (85-95%) έχουν αναπτυχθεί και για Windows.

Η Microsoft δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την ταύτιση του ονόματός της με έναν μόνο κατασκευαστή τηλεφώνων, μετά την εξαγορά της Nokia Devices και την αλλαγή της επωνυμίας της την εορταστική περίοδο του 2014 -στο εξής τα Lumia φέρουν την επωνυμία Microsoft και το λειτουργικό τους ονομάζεται Windows, όχι Windows Phone. Η Samsung δέχτηκε ένα πλήγμα από την συμφωνία αυτή, αφού η Microsoft αντιμετώπισε την προβολή των τηλεφώνων της νοτιοκορεάτικης εταιρείας ως «σύγκρουση συμφερόντων», σημειώνουν οι Τάιμς. Η Huawei έχει ανακοινώσει ότι σταματάει την διάθεση τηλεφώνων με Windows λόγω χαμηλών πωλήσεων. Εντούτοις, η Microsoft είχε αναφερθεί σε συμφωνίες με 50 κατασκευαστές τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ σήμερα μεταξύ των smartphone με Windows ξεχωρίζουν τα δικά της Lumia καθώς και το HTC One M8 από την HTC.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024