Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί δεν έχουν... «σπάσει» τα Γυαλιά της Google

Γιατί δεν έχουν… «σπάσει» τα Γυαλιά της Google

Στην αποδεδειγμένη ικανότητα ενός σχεδιαστή αναθέτει τα σχέδιά της για την τα περίφημα Γυαλιά της η Google. Ο Τόνι Φαντέλ, συνιδρυτής της Nest, της εταιρείας που άνοιξε την συζήτηση για έξυπνους αυτοματισμούς στο σπίτι, ορίστηκε επικεφαλής της ομάδας Google Glass, γεγονός που δείχνει ότι η Google δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Το πρόγραμμα πραγματικών δοκιμών όμως των πρωτοτύπων σταματά στις 19 Ιανουαρίου αφού το Google Glass Explorer ολοκληρώθηκε. Τώρα, η Google υπόσχεται νέο μοντέλο των γυαλιών της μέσα στο 2015.

Στην αποδεδειγμένη ικανότητα ενός σχεδιαστή αναθέτει τα σχέδια για τα περίφημα Γυαλιά της η Google. Ο Τόνι Φαντέλ, συνιδρυτής της Nest, της εταιρείας που άνοιξε την συζήτηση για έξυπνους αυτοματισμούς στο σπίτι, ορίστηκε επικεφαλής της ομάδας Google Glass, γεγονός που θεωρείται ικανή απόδειξη ότι η Google δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Ο Φαντέλ έγινε στέλεχος της Google μετά την εξαγορά της εταιρείας του αντί 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2014. Στο βιογραφικό του Φαντέλ περιλαμβάνεται το έργο του στην Apple, όπου διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος iPod, η επιτυχία του οποίου τον ακολουθεί έκτοτε.

Η ομάδα του Project Glass βγαίνει από το μυστικό εργαστήριο της εταιρείας, το Google X, το πρόγραμμα πραγματικών δοκιμών των πρωτοτύπων σταματά στις 19 Ιανουαρίου και τα γυαλιά δεν θα είναι πια διαθέσιμα σε επιλεγμένο αριθμό χρηστών σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αφού το Google Glass Explorer Program ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο σχεδόν χρόνια, μεταδίδει το Fortune.

Τώρα, η Google υπόσχεται νέο μοντέλο των γυαλιών της μέσα στο 2015.

Ο Τόνι Φαντέλ συνεχίζει να διευθύνει την Nest, και μετά την εξαγορά της εταιρείας από την Google, από τους κόλπους της οποίας προχώρησε στην εξαγορά της Dropcam. Αντικείμενο της δραστηριότητας της Dropcam είναι οι «έξυπνες» κάμερες ασφάλειας με Wi-Fi, που μεταδίδουν μέσω Διαδικτύου ασταμάτητα κρυπτογραφημένη εικόνα και ήχο (στην περίπτωση του ήχου, αμφίδρομα) από τον χώρο υπό παρακολούθηση, με δυνατότητα καταγραφής βίντεο μιας εβδομάδας ή ενός μήνα στο cloud με συνδρομή.

Τον Νοέμβριο του 2014 οι φήμες έφεραν την Google να σταματάει το περίφημο πρότζεκτ, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση του πιο θερμού υποστηρικτή του, του Σέργκεϊ Μπριν χωρίς τα Γυαλιά του.

Αργότερα όμως, το Google Glass επανήλθε στο προσκήνιο με την εφημερίδα Wall Street Journal να μεταφέρει πληροφορίες εκ των έσω, σύμφωνα με τις οποίες το Google Glass «ζει και βασιλεύει» και το 2015 θα αποκτήσει νέα πνοή χάρη στην τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Intel για κάθε λογής γκάτζετ που φοριέται.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024