Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λίλα, το κόκερ σπάνιελ της Charlie Hebdo

Λίλα, το κόκερ σπάνιελ της Charlie Hebdo

Η Λίλα, ένα μικρό κόκερ σπάνιελ, η μασκότ της Charlie Hebdo ήταν ο σιωπηλός μάρτυρας της επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας. Κινούμενη ανάμεσα στις σορούς των δημοσιογράφων που συνήθως της έδιναν λιχουδιές, η Λίλα προσπάθησε να συνεφέρει τους επιζώντες.

Η Λίλα, ένα μικρό κόκερ σπάνιελ, η μασκότ της Charlie Hebdo ήταν ο σιωπηλός μάρτυρας της επίθεσης στα γραφεία της εφημερίδας.

Κινούμενη ανάμεσα στις σορούς των δημοσιογράφων που συνήθως της έδιναν λιχουδιές, η Λίλα προσπάθησε να συνεφέρει τους επιζώντες.

Η Λίλα είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον σκιτσογράφο Ζαν Καμπού, γνωστό ως Cabu.

Σε συνέντευξή της στην γαλλική εφημερίδα Le Monde η δημοσιογράφος Σεγκολέν Βινσόν θυμάται πώς ο σκύλος έτρεχε από δωμάτιο σε δωμάτιο, όταν οι ένοπλοι -τα αδέλφια Κουσί- πραγματοποιούσαν τη δολοφονική τους επίθεση.

«Άκουσα τη Λίλα, τα μικρά βηματάκια της Λίλα, να περνούν πολύ κοντά από τον Μουσταφά (Ουράντ, υπεύθυνος διόρθωσης στο περιοδικό, ο οποίος σκοτώθηκε)» είπε.

Η Βινσόν είχε βγει από την αίθουσα σύνταξης για να φτιάξει καφέ. Άκουσε έναν ήχο («ποπ, ποπ, ποπ») και μία φωνή να λέει «Αλάχου Ακμπάρ». Έπεσε στο πάτωμα και μετακινήθηκε προς ένα γραφείο.

Απέναντί της ήταν ένας συνάδελφός της και αυτός κρυμμένος κάτω από ένα γραφείο. «Τα πάντα σιώπησαν» είπε.

Ένας μασκοφόρος άνδρας την πλησίασε και της έβαλε το όπλο του στο κεφάλι της. Ήταν ο Σαΐντ Κουασί, ο οποίος της είπε να μη φοβάται γιατί δεν επρόκειτο να σκοτώσουν γυναίκες. «Δεν σκοτώνουμε γυναίκες» της είπε, ζητώντας της να συλλογιστεί τι κάνει.

«Καθώς καθόμουν εκεί δεν ήμουν σίγουρη εάν (οι ένοπλοι) είχαν πραγματικά φύγει. Πυροβολισμοί ακούστηκαν από απόσταση, στον δρόμο. Και τότε άκουσα τη Λίλα και τα μικρά βήματά της» λέει.

Στο «τεύχος των επιζώντων» που εκδόθηκε την Τετάρτη, η Βινσόν έγραψε: «Στη Charlie Hebdo έχουμε έναν σκύλο, ένα κόκκινο κόκερ σπάνιελ που μας ειδοποιεί εάν είναι εντάξει, εάν μπορούμε να σηκωθούμε, εάν (οι τρομοκράτες) έχουν φύγει».

Προσθέτει, με μία πικρή δόση χιούμορ: «Η Λίλα τη γλίτωσε, ίσως επειδή είναι θηλυκό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024