Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με την μετάφραση σε πραγματικό χρόνο καταπιάνεται και η Google

Με την μετάφραση σε πραγματικό χρόνο καταπιάνεται και η Google

Τη στιγμή που διεξάγονται οι πρώτες δοκιμές της ταυτόχρονης μετάφρασης της ομιλούσας αγγλικής γλώσσας στα ισπανικά από το Skype της Microsoft, πληροφορίες της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης φέρουν την Google να επιχειρεί κάτι ανάλογο. Το app της Μετάφρασης Google για Android αναμένεται να ανανεωθεί σύντομα ώστε να αναγνωρίζει εάν η γλώσσα που συλλαμβάνει το μικρόφωνό του μπορεί να μεταφραστεί στην επιλεγμένη γλώσσα και να ακουστεί άπταιστα.

Τη στιγμή που διεξάγονται οι πρώτες δοκιμές της άμεσης μετάφρασης ομιλούσας αγγλικής γλώσσας στα ισπανικά από το Skype της Microsoft, πληροφορίες της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης φέρουν την Google να επιχειρεί κάτι ανάλογο. Το app της Μετάφρασης Google για Android αναμένεται να ανανεωθεί σύντομα ώστε να αναγνωρίζει εάν η γλώσσα που συλλαμβάνει το μικρόφωνό του μπορεί να μεταφραστεί, να την μετατρέπει σε κείμενο (speech-to-text) και να το μεταφράζει ώστε να ακουστεί άπταιστα στην επιλεγμένη γλώσσα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο στους Τάιμς κάνει λόγο για το Google Translate app που θα μπορεί να αναγνωρίσει την γλώσσα του ομιλούντα για να διακρίνει εάν μπορεί να την μεταφράσει και στην συνέχεια να την μετατρέψει σε κείμενο που θα υποστεί μετάφραση σε μια από τις διαθέσιμες γλώσσες. Η μετάφραση μπορεί να ακουστεί κάνοντας κλικ σε ένα χαρακτηριστικό εικονίδιο (μεγάφωνο). Ήδη το app της Google -το οποίο έχει κατακτήσει μια θέση στην μνήμη 100 εκατομμυρίων τηλεφώνων με Android- υποστηρίζει την μετάφραση και την ακρόαση του μεταφρασμένου κειμένου σε 80 γλώσσες.

Στα μέσα Δεκεμβρίου 2014, το Skype ξεκίνησε να μεταφράζει σε «σχεδόν πραγματικό χρόνο» τις πρώτες γλώσσες (αγγλικά και ισπανικά). Συγκεκριμένα, ο Skype Translatorαντιμετωπίζει την πρόκληση της μετάφρασης από/σε την αγγλική και την ισπανική γλώσσα και η μηχανή του μαθαίνει και βελτιώνεται με κάθε βιντεοκλήση που ενεργοποιείται, όπως άλλωστε θα κάνει πάντα, ακόμα και όταν περάσει από την δοκιμαστική φάση. Διαβάστε περισσότερα για τον Skype Translator στο tech.in.gr.

Παλαιότερα, η Samsung είχε προσθέσει τον S Translator στο Samsung Galaxy S4, ένα χαρακτηριστικό που έκανε το S4 να ξεχωρίζει. Ο S Translator αναλαμβάνει την άμεση μετάφραση φωνής ή κειμένου σε 10 γλώσσες (χωρίς υποστήριξη της ελληνικής), υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σύνδεση δικτύου, με εξαίρεση συχνές φράσεις στις υποστηριζόμενες γλώσσες. Η μετάφραση αφορούσε σε εφαρμογές όπως τα e-mail, τα SMS ή η υπηρεσία ChatON (speech to text και text to speech).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024