Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Je Suis Charlie‬» φωνάζει και ο ιδρυτής του Facebook

Με αφορμή την επίθεση εναντίον των γραφείων του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων, ο ιδρυτής του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης ενώνει την φωνή του με όσους φώναξαν "Je Suis Charlie". Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεσμεύτηκε να παραμείνει το Facebook ένα μέσο στο οποίο θα μπορεί κανείς να εκφράζεται ελεύθερα -ακόμα και προσβλητικά- χωρίς τον φόβο της βίας. Μάλιστα, ο ίδιος κατέθεσε την εμπειρία του από τον εξτρεμισμό.

Με αφορμή την επίθεση εναντίον των γραφείων του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων, ο ιδρυτής του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης ενώνει την φωνή του με όσους φώναξαν Je Suis Charlie. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεσμεύτηκε να παραμείνει το Facebook ένα μέσο στο οποίο θα μπορεί κανείς να εκφράζεται ελεύθερα -ακόμα και προσβλητικά- χωρίς τον φόβο της βίας.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανάρτησε το σχετικό post στην σελίδα του στο Facebook, προσθέτοντας την άποψή του στην συζήτηση γύρω από το σύνθημα #‎JeSuisCharlie‬ Η ανάρτηση του νεαρού Μαρκ κοινοποιήθηκε περισσότερες από 45 χιλιάδες φορές από τις 8 Ιανουαρίου και δέχτηκε περισσότερα από 430 χιλιάδες Like.

Το post του Ζάκερμπεργκ ξεκινά με μια αναφορά που τον αφορά προσωπικά: Πριν από μερικά χρόνια, ένας εξτρεμιστής στο Πακιστάν ζήτησε να καταδικαστώ σε θάνατο επειδή θεώρησε προσβλητικό περιεχόμενο στο Facebook σχετικό με τον Μωάμεθ. Ορθώσαμε το ανάστημά μας επειδή η πολυφωνία -ακόμα και όταν περιλαμβάνει προσβολές- μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο και πιο ενδιαφέρον, έγραψε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Παρεμπιπτόντως, το Πακιστάν είχε εμποδίσει την πρόσβαση στο Facebook το 2010 με αφορμή έναν διαγωνισμό με θέμα την απεικόνιση του Μωάμεθ -κάτι το οποίο θεωρείται βλάσφημο σε πολλές μουσουλμανικές κοινότητες. Η απαγόρευση σταμάτησε αφού η υπηρεσία απέτρεψε την πρόσβαση στο δυνητικά προσβλητικό περιεχόμενο για τους χρήστες από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την πρώτη εξαμηνιαία δημόσια αναφορά του Facebook για το 2014, αυξήθηκαν κατά 19% τα αιτήματα που δέχτηκε από κυβερνητικούς αξιωματούχους ανά τον κόσμο για περιορισμό της πρόσβασης σε περιεχόμενο από το κοινωνικό δίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024