Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Smartphone με την επωνυμία της Kodak κάνει ντεμπούτο στην CES 2015

Smartphone με την επωνυμία της Kodak κάνει ντεμπούτο στην CES 2015

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, η Kodak επιστρέφει με ένα απλό οκταπύρηνο Android smartphone 5'' και πολλά σχέδια για το μέλλον στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας. Η Kodak υπόσχεται ένα σύγχρονο τηλέφωνο χωρίς την πολυπλοκότητα των άλλων με δυνατότητα απευθείας σύνδεσης για τεχνική υποστήριξη από φίλους και το δικό της κατάστημα Apps δίπλα στο Google Play. H Kodak αξιοποιεί την κληρονομιά της από τον τομέα του imaging εξοπλίζοντας το Kodak IM5 με κάμερες 13/5Mpixel και λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών.

Μετά από τρία χρόνια απουσίας, η Kodak επιστρέφει στην μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών του Λας Βέγκας με ένα «απλό» οκταπύρηνο Android smartphone 5» και πολλά σχέδια για το μέλλον. Το smartphone Kodak IM5 σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται από τον Όμιλο Bullitt Group και η επωνυμία Kodak χρησιμοποιείται κατόπιν σχετικής άδειας.

Η Kodak υπόσχεται ένα σύγχρονο τηλέφωνο «χωρίς την πολυπλοκότητα των άλλων», με δυνατότητα απευθείας απομακρυσμένης σύνδεσης για τεχνική υποστήριξη από φίλους ή συγγενείς και το δικό της κατάστημα Apps με επιλεγμένες εφαρμογές δίπλα στο Google Play. H Kodak αξιοποιεί την κληρονομιά της από τον τομέα του imaging εξοπλίζοντας το Kodak IM5 με κάμερες 13/5Mpixel και λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για την διόρθωση, την κοινοποίηση αλλά και την εκτύπωση.

Η Kodak έδειξε ένα τηλέφωνο με μεγάλα εικονίδια στην μεγάλη οθόνη του, βάζοντας στην πρώτη γραμμή τις λειτουργίες κλήσης, αποστολής μηνυμάτων, την κάμερα και τις επαφές. Η επικοινωνία για βοήθεια από φίλους διεξάγεται με προηγμένο λογισμικό απομακρυσμένης διαχείρισης.

Η κύρια κάμερα του Kodak ΙΜ5 υποστηρίζει ανάλυση 13Mpixel, με αυτόματη εστίαση. Με το πάτημα ενός πλήκτρου, αναφέρει η Kodak, ο χρήστης θα μπορείε να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες του και να τις προβάλλει, να τις μοιραστεί ή να τις εκτυπώσει μέσω ενός ειδικού app για την επικοινωνία με τους οικιακούς εκτυπωτές ή, στο μέλλον, μέσω διαδικτυακών υπηρεσιών. Μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αξιοποίηση των λήψεων που «μένουν στη συσκευή, αφού δεν είναι πολύ απλό να τις επεξεργαστεί, να τις μοιραστεί ή να τις εκτυπώσει ο χρήστης smartphone των μεγάλων κατασκευαστών».

Το Kodak IM5 τρέχει Kit-Kat που θα αναβαθμιστεί σε Lollipop και βασίζεται σε οκταπύρηνο τσιπ χρονισμένο στα 1,7Ghz με 8GB εσωτερικό χώρο, επεκτάσιμο στα 32GB μέσω κάρτας Micro SD. To app store που έστησε η Kodak ονομάζεται απλώς «Apps») και περιλαμβάνει εφαρμογές που έχουν επιλεγεί από την Kodak, αν και η πρόσβαση στο επίσημο κατάστημα της Google παραμένει εφικτή.

To πρώτο τηλέφωνο με την επωνυμία της Kodak αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου 2015.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024