Η Toshiba Europe πρόκειται να διαθέσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 στην ευρωπαϊκή αγορά τον Toshiba Satellite Click Mini, έναν φορητό υπολογιστή που μετατρέπεται σε tablet 8,9 ιντσών με ένα κλικ, με το οποίο αποσπάται η οθόνη/tablet από το πληκτρολόγιο. Η Toshiba επενδύει στους υβριδικούς υπολογιστές μιλώντας για αυξημένη ζήτηση, ενώ παράλληλα επιμένει ότι είναι βολικό να έχουμε διαφορετικές συσκευές για κάθε δουλειά, θυμίζοντας πως τα tablet είναι κυρίως για ψυχαγωγία και μοίρασμα, ενώ τα laptop για δουλειά.

H Toshiba μιλά για αυξημένη ζήτηση για τέτοιες, υβριδικές συσκευές, τονίζοντας πως «δεν είναι πρακτικό να διαθέτουν οι χρήστες από μια συσκευή ανάλογα με την χρήση». Συγκεκριμένα, ο κ. Sandor van der Ham, Vice President, B2C PC, Lifestyle Products and Services Group, της Toshiba Europe GmbH, τονίζει χαρακτηριστικά: «Με τον Satellite Click Mini, διευρύνουμε την κατηγορία των υβριδικών περαιτέρω λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, ενώ παράλληλα αυξάνουμε τις επιλογές συσκευών για τους καταναλωτές για να ανταποκριθούμε στις διαφορετικές ανάγκες τους. Οι χρήστες σήμερα θέλουν να μπορούν να καταναλώσουν, δημιουργήσουν ή μοιραστούν περιεχόμενο όπου βρίσκονται , γι’ αυτό δεν είναι πρακτικό να διαθέτουν από μία συσκευή ανάλογα με τη χρήση. Ο Satellite Click Mini προσφέρει την ελευθερία να κάνουν τα πάντα όπου και να βρίσκονται».

Ο Satellite Click Mini τρέχει Windows 8.1 with Bing, και έχει αυτονομία (τουλάχιστον ονομαστική) που φτάνει τις 16 ώρες αναπαραγωγής βίντεο με συνδεδεμένο το πληκτρολόγιο. Αντίθετα, ως tablet, το Satellite Click mini έχει ονομαστική αυτονομία 8 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Ο υπολογιστής διαθέτει ένα σύστημα φόρτισης, με το οποίο δίνεται προτεραιότητα στην φόρτιση της ταμπλέτας έναντι του υπόλοιπου σώματος (πληκτρολογίου). Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ο αριθμός των θυρών που διαθέτει το αυτόνομο tablet: microHDMI, microUSB, πλήρη θύρα USB 2.0, υποδοχή για SD καθώς και WiDi (Intel WiDi). To βάρος του tablet είναι 470 γραμμάρια και του laptop 999 γραμμάρια.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr