Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί «δεν αρέσει» στο Facebook το Dislike, δια στόματος Ζάκερμπεργκ

Γιατί «δεν αρέσει» στο Facebook το Dislike, δια στόματος Ζάκερμπεργκ

Ο ιδρυτής του Facebook απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κουμπιού Dislike, δίπλα στο περίφημο Like της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. «Με το Dislike, θα προωθούσαμε το κακό, την υποτίμηση των αναρτήσεων των μελών μας», είπε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ο ιδρυτής του Facebook απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κουμπιού Dislike, δίπλα στο περίφημο Like της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. «Με το Dislike, θα προωθούσαμε το κακό, την υποτίμηση των αναρτήσεων των μελών μας», είπε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μιλώντας στο Bloomberg.

Ο Ζάκερμπεργκ είπε επίσης ότι «Όσοι ζητούσαν το Dislike, ήθελαν να υποδείξουν κάτι κακό. Κι αυτό δεν είναι κάτι που πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό. Δεν θα φτιάξουμε κάτι τέτοιο. Δεν χρειάζεται ένας μηχανισμός ψηφοφορίας στο Facebook για να χαρακτηρίζει καλά ή άσχημα τα post -δεν τους προσθέτει αξία, δεν προσφέρει κάτι καλό στην κοινότητα».

Υπάρχουν πολλές φορές που μοιραζόμαστε λυπηρά γεγονότα από την ζωή μας, είπε σε εκδήλωση στο δημαρχείο της Νέας Υόρκης, παραδεχόμενος ωστόσο ότι όταν αισθάνεστε «άσχημα», δεν θα έπρεπε να σας κάνουν Like! Υπάρχουν όμως τρόποι να εκφραστούν αυτά τα συναισθήματα, αφού μπορείς πάντα να γράψεις ένα σχόλιο. «Το Like είναι ένας εξαιρετικά απλός μηχανισμός για να εκφράσεις κάτι», είπε ο νεαρός Μαρκ.

  • Ξέρατε ότι: Dislike στο Facebook | Απάτη με το κουμπί του μίσους στο Facebook
  • Διαβάστε επίσης για το λεγόμενο Likejacking, δηλαδή την πρακτική μαζικής αγοράς Like, δηλαδή ενός μηχανισμού που προσθέτει πλαστά Like στο στοχευόμενο post ή σελίδα στο Facebook.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024