Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιλεκτική στα οχήματα ταξί η Uber στην Αθήνα

Επιλεκτική στα οχήματα ταξί η Uber στην Αθήνα

Τα καλύτερα οχήματα ταξί στην Αθήνα από επαγγελματίες και αδειοδοτημένους οδηγούς επιχειρεί να συγκεντρώσει στην πλατφόρμα της η Uber. Τα UberTaxi θα πρέπει να είναι σε πολύ κατάσταση και πρόσφατα μοντέλα, διευκρινίζει η εταιρεία. Αυστηρά είναι επίσης τα κριτήρια για την «εμπειρία Uber», αφού αμφότεροι οδηγός και επιβάτης αξιολογούν την εμπειρία για την διασφάλιση της ποιότητας στην υπηρεσία.

Τα καλύτερα οχήματα ταξί στην Αθήνα από επαγγελματίες και αδειοδοτημένους οδηγούς επιχειρεί να συγκεντρώσει στην πλατφόρμα της η Uber. Τα UberTaxi θα πρέπει να είναι σε πολύ κατάσταση και πρόσφατα μοντέλα, διευκρινίζει η εταιρεία. Αυστηρά είναι επίσης τα κριτήρια για την «εμπειρία Uber», αφού αμφότεροι οδηγός και επιβάτης αξιολογούν την εμπειρία για την διασφάλιση της ποιότητας στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο tech.in.gr, εκπρόσωπος του Uber, η εταιρεία θέτει σε εφαρμογή το σχέδιό της με στόχο να μπορεί ο χρήστης να βρει ταξί εντός ολίγων λεπτών, αφού «αυτό είναι που ενδιαφέρει και τους επιβάτες».

Αναφορικά με τις προδιαγραφές των οχημάτων και των οδηγών ταξί, «αυτό που θέλουμε να εξασφαλίσουμε είναι ότι οι οδηγοί που συνεργαζόμαστε είναι επαγγελματίες και αδειοδοτημένοι. Στη συνέχεια κάνουμε έναν έλεγχο στο αυτοκίνητο το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και να είναι πρόσφατο μοντέλο. Ελέγχουμε, φυσικά, όλα τα σχετικά έγγραφα όπως μεταξύ άλλων την άδεια, την ασφάλεια και τα έγγραφα ταξινόμησης.»

  • Είναι ήδη φανερό πως η έλευση της Uber στην Αθήνα, έχει ήδη υποστεί πλήγμα καθώς, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως πρόκειται για το UberX, την υπηρεσία που επιτρέπει σε όλους τους οδηγούς να παίρνουν κούρσες μέσω της πλατφόρμας της. Στα social media, πολλοί τής έχουν επιτεθεί παραθέτοντας τους κανονισμούς που ισχύουν στην Αθήνα σχετικά. Εντούτοις, η εταιρεία πασχίζει να βεβαιώσει πως στο UberTaxi εγγράφονται μόνο επαγγελματίες, αδειοδοτημένοι οδηγοί.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η υπηρεσία και στο θέμα της αξιολόγησης, παρά το γεγονός ότι δεν βλέπουν όλοι οι οδηγοί με καλό μάτι αυτή την πρακτική, φοβούμενη την άδικη βαθμολόγησή τους. Στο UberTaxi, «βασιζόμαστε στην αξιολόγηση τους μιας και μετά από κάθε διαδρομή ο οδηγός θα βαθμολογείται ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι μόνο οι καλύτεροι οδηγοί ταξί θα παραμείνουν στην πλατφόρμα μας», σχολιάζει η εταιρεία.

Η χρέωση για τους οδηγούς

«Οι οδηγοί ταξί θα καταβάλλουν μια μικρή προμήθεια από τις διαδρομές που πραγματοποιούν» προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα της Uber αλλά και για τα κόστη επεξεργασίας των πληρωμών που παρέχονται, απαντά η εταιρεία, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει ποιο είναι το ποσοστό που παρακρατά από κάθε διαδρομή. Ακόμα και στο δικτυακό της τόπο, αυτή η λεπτομέρεια δεν είναι άμεσα ορατή πουθενά, ενώ την ίδια στιγμή είναι πραγματικά πανεύκολο, αφού η εταιρεία δηλώνει ότι οι οδηγοί δεν χρειάζεται καν να έχουν δικό τους smartphone αφού τους παραχωρεί ένα με την εφαρμογή εγκαταστημένη.

«Πέρα όμως από αυτό, θέλουμε να δώσουμε και στους οδηγούς περισσότερες επιλογές και αποτελεσματικότητα. Στο uberTAXI, οι οδηγοί μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά τους εξασφαλίζοντας περισσότερες κούρσες, διανύοντας μικρότερες αποστάσεις και μειώνοντας την αναμονή στις πιάτσες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα για τους οδηγούς είναι πως το σύστημα της Uber, όπως ίσως γνωρίζετε, είναι εντελώς cashless (χωρίς μετρητά), κάτι που επιτρέπει στο χρήστη να πληρώσει με πιστωτική κάρτα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Uber. Αυτό ενισχύει την ασφάλεια τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους οδηγούς.», δηλώνει η εταιρεία.

  • »Το σύστημα της Uber βασίζεται σε συναλλαγές χωρίς μετρητά, διασφαλίζοντας διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα των συναλλαγών σε έναν κλάδο που σήμερα βασίζεται σχεδόν εξολοκλήρου σε συναλλαγές με μετρητά, και όπου υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με ελλιπή αναφορά στοιχείων για φορολογικούς λόγους.»

Αξιολόγηση οδηγών/εμπειρίας/επιβατών

Στο τέλος όλων των διαδρομών με την Uber, τόσο ο επιβάτης, όσο και ο οδηγός αξιολογούν την εμπειρία τους για τη διασφάλιση ποιότητας στην υπηρεσία.

Καλύτερη οργάνωση των διαδρομών

Στόχος της Uber είναι να συμβάλλει ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικές οι μετακινήσεις στην πόλη – προσφέροντας μια εύκολη, ασφαλή και αξιόπιστη εναλλακτική στις αστικές μεταφορές μέσω μιας διαδικτυακής και mobile εφαρμογής. «Προσφέρουμε περισσότερες επιλογές τόσο στους επιβάτες όσο και στους οδηγούς, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία των έξυπνων πόλεων του μέλλοντος», θα μας πει.

Προγραμματισμένα ραντεβού

Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα από το uberTAXI. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε όμως μέσα από την ανάπτυξη της υπηρεσίας είναι ο κάθε χρήστης της υπηρεσίας μας να μπορεί να βρει ταξί μέσα από την εφαρμογή μέσα σε 5 λεπτά όπου κι αν βρίσκεται στην Αθήνα

Ο σχεδιασμός της εταιρείας αφορά την ανάπτυξη της υπηρεσίας uberTAXI στην Αθήνα, «η οποία είναι και η μόνη πόλη που υπάρχει στο πλάνο μας».

»Φυσικά, προσπαθούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας όπου τις χρειάζεται ο κόσμος. Έτσι, αν αντιληφθούμε ότι η Uber είναι απαραίτητη στη Θεσσαλονίκη ή άλλες ελληνικές πόλεις, θα χαρούμε να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο επέκτασης. Αλλά πραγματικά, κάτι τέτοιο δεν είναι στις προτεραιότητές μας αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλουμε είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους οδηγούς γίνεται στην Αθήνα και να βρίσκουμε ταξί για τους επιβάτες σε λιγότερο από πέντε λεπτά ώστε να τους πάει σε οποιονδήποτε προορισμό μέσα στην πόλη.

Τα πλεονεκτήματα

Είναι μια εύκολη, ασφαλής και αξιόπιστη επιλογή μεταφορών στην Αθήνα.
H Uber παρέχει απαράμιλλη ασφάλεια καθώς επιτρέπει στον επιβάτη να λάβει τη φωτογραφία, το όνομα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, ενώ αυτός βλέπει το όχημα καθώς φτάνει σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε έναν ζωντανό χάρτη με GPS που θα μπορούν να μοιράζονται με φίλους και αγαπημένα τους πρόσωπα, ώστε και εκείνοι να παρακολουθούν την διαδρομή τους και να σιγουρευτούν ότι θα φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Στο τέλος όλων των διαδρομών με την Uber, τόσο ο επιβάτης, όσο και ο οδηγός αξιολογούν την εμπειρία τους για τη διασφάλιση ποιότητας στην υπηρεσία.

Επιπλέον ένα πλεονέκτημα και για τους δύο είναι οι συναλλαγές χωρίς μετρητά που αυξάνουν την ασφάλεια.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως χρησιμοποιώντας την εφαρμογή της Uber, οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους: να κλείσουν περισσότερες διαδρομές διανύοντας λιγότερα χιλιόμετρα και να μειώσουν το χρόνο αναμονής στις πιάτσες.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024