Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έξυπνα Γυαλιά» από την Intel και την Luxottica το 2015

«Έξυπνα Γυαλιά» από την Intel και την Luxottica το 2015

Η Intel ανακοίνωσε μια πολυετή συμφωνία με τον Όμιλο Luxottica, με την οποία οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν έξυπνα αλλά και μοντέρνα γυαλιά, που θα είναι όχι μόνο χρήσιμα αλλά και ωραία. Το πρώτο προϊόν της συνεργασίας σε επίπεδο R&D αναμένεται το 2015.

Η Intel ανακοίνωσε μια πολυετή συμφωνία με την Luxottica, με την οποία οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν έξυπνα αλλά και μοντέρνα γυαλιά, που θα είναι όχι μόνο χρήσιμα αλλά και ωραία. Το πρώτο προϊόν της συνεργασίας σε επίπεδο R&D αναμένεται το 2015.

Τα εμπορικά σήματα του ομίλου Luxottica περιλαμβάνουν τη Ray-Ban, την πιο διάσημη μάρκα γυαλιών ηλίου διεθνώς, και τα Oakley, Vogue Eyewear, Persol, Oliver Peoples, Alain Mikli και Arnette, ενώ τα εμπορικά σήματα για τα οποία κατέχει σχετική άδεια περιλαμβάνουν τα Giorgio Armani, Bulgari, Burberry, Chanel, Coach, Dolce & Gabbana, Donna Karan, Polo Ralph Lauren, Prada, Michael Kors, Starck Eyes, Tiffany και Versace.

Eπαναπροσδιορίζοντας τα όρια του εφικτού

«Η ανάπτυξη wearable τεχνολογίας δημιουργεί ένα νέο πεδίο δράσης για καινοτομία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel Brian Krzanich. «Μέσω της συνεργασίας μας με το Luxottica Group, θα ενώσουμε τα αντίστοιχα οικοσυστήματά μας, ώστε να παρέχουμε την τεχνολογία αιχμής της Intel σε επίπεδο hardware και software σε συνδυασμό με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και την τεχνογνωσία της Luxottica στα οπτικά καταναλωτικά προϊόντα. Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας μας θα συμβάλλει στην επίτευξη ενός ακόμη ταχύτερου ρυθμού καινοτομίας, επαναπροσδιορίζοντας τα όρια του εφικτού.»

Τι μπορεί να σημαίνει «ένα ζευγάρι γυαλιά»

«Πρόκειται για μια απίστευτη ευκαιρία για εμάς να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να διαμορφώνουμε ακόμη εντονότερα το μέλλον των γυαλιών», ανέφερε ο Massimo Vian, Διευθύνων Σύμβουλος του Luxottica Group. «Μαζί με την Intel, θα συνεχίσουμε να διευρύνουμε τις δυνατότητες των wearables, επεκτείνοντας τα όρια του τι μπορεί να σημαίνει ένα ζευγάρι γυαλιά. Θα πρωτοπορήσουμε, δημιουργώντας γυαλιά τα οποία θα είναι έξυπνα, λειτουργικά αλλά και όμορφα. Προϊόντα που οι καταναλωτές θα αγαπήσουν.»

Intel Inside, μόδα outside

Νωρίτερα, η Intel είχε παρουσιάσει το πρώτο «έξυπνο βραχιόλι», ως πολυτελές αξεσουάρ μόδας, αλλά και ένα φόρεμα fashion-tech μιλάει για τα συναισθήματά σας στον περίγυρό σας. Από την αρχή του 2014, είχε γίνει φανερή η πρόθεση της Intel να καταλάβει τον θρόνο του τσιπ σε κάθε λογής γκάτζετ που φοριέται, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να καταστήσει «έξυπνα» όλα τα πράγματα.

Ανάλογες συμφωνίες από τον χώρο της μόδας έχουν συνάψει και άλλες εταιρείες, με σκοπό την προώθηση της τεχνολογίας «που φοριέται».

Ναι, αλλά τα Γυαλιά της Google «μπορεί να μην τα φορέσουμε ποτέ»

Παρά το γεγονός ότι, αμφισβητείται εάν και σε ποιο βαθμό τα Γυαλιά της Google θα φτάσουν στο ευρύ κοινό, η Intel φαίνεται ότι δεν προτίθεται να αφήσει ανεξερεύνητο κανέναν τομέα. Επιπλέον, η Intel είναι εκείνη που δίνει νέα πνοή στο Google Glass, παρά τις Κασσάνδρες που προβλέπουν το άδοξο τέλος του Glass.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024