Σε παράλυση οδηγήθηκε το εσωτερικό πληροφοριακό σύστημα της Sony Pictures την Δευτέρα, αφού οι υπάλληλοι της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής και διανομής ταινιών είδαν στις οθόνες τους την εικόνα ενός σκελετού και ένα μήνυμα από τους «Φύλακες της Ειρήνης» που απειλούσε ότι… δεν είδαν ακόμα τίποτα. Οι εισβολείς ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους ύψιστα μυστικά.

Θέματα: Χάκινγκ

Η είδηση επιβεβαιώνεται από την Sony Pictures στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Variety.com, αν και δεν αναγνωρίζεται ως «μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση»  αλλά ως «ένα θέμα του τμήματος υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων». Άλλες πηγές (Hollywood Reporter, Deadline.com) αναφέρουν πως επικρατεί αναβρασμός στα στούντιο στο Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνιας. Οι υπάλληλοι της εταιρείας καλούνται να απενεργοποιήσουν τους υπολογιστές τους, να μην επιχειρήσουν την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά τους γραμματοκιβώτια και να αποσυνδέσουν τις φορητές συσκευές τους από το εσωτερικό δίκτυο ασύρματης δικτύωσης.

Tag: Ασφάλεια

To μήνυμα υπογράφεται από τους «GOP» (Guardians of Peace), οι οποίοι δεν εξέφρασαν τις απαιτήσεις τους από την εταιρεία, απαίτησαν όμως «υποταγή», υπό την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσουν τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της εταιρείας.

To 2011 η Sony και συγκεκριμένα το τμήμα που κατασκευάζει ό,τι σχετίζεται με το Playstation, είχε δεχτεί το μεγαλύτερο διαδικτυακό χτύπημα στην ιστορία της, εκθέτοντας δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του δικτύου PSN παγκοσμίως. Αυτή τη φορά, το χτύπημα αφορά το τμήμα παραγωγής ταινιών.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο