Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απέσυρε η Google από το Play Store ομοφοβικό παιχνίδι

Απέσυρε η Google από το Play Store ομοφοβικό παιχνίδι

Στην απόσυρση του «Ass Hunter» από το επίσημο κατάστημα διάθεσης εφαρμογών για Android από την Google οδήγησε η κατακραυγή που προκάλεσε μέσα σε λίγες ώρες η διάθεση του τίτλου το Σαββατοκύριακο. Το παιχνίδι όπου ο παίκτης κυνηγά και προφυλάσσεται από γυμνούς ομοφυλόφιλους άνδρες είχε ήδη ξεπεράσει τα 10.000 downloads και είχε βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια από 200 χρήστες.

Στην απόσυρση του «Ass Hunter» από το επίσημο κατάστημα διάθεσης εφαρμογών για Android από την Google οδήγησε η κατακραυγή που προκάλεσε η διάθεση του τίτλου το Σαββατοκύριακο.

Στο παιχνίδι του Roman Matrosov, που προϋπήρχε επί χρόνια σε διαφορετικές εκδόσεις, όχι όμως για smartphone και tablet με Android, ο παίκτης κυνηγά και προφυλάσσεται από καρτούν γυμνών ομοφυλόφιλων ανδρών. Στο Play Store ξεπέρασε τα 10.000 downloads και είχε βαθμολογηθεί με πέντε αστέρια από 200 χρήστες, πριν αποσυρθεί.

Επικαλούμενη την σύμβαση διανομής για προγραμματιστές, η Google δικαιολόγησε την απόσυρση του Ass Hunter ως περιεχόμενο που ενισχύει την ρητορική μίσους, δηλαδή προωθεί τη βία ενάντια σε ομάδες ατόμων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Το θυμάστε αυτό; Κυριακή του Πάσχα, 2009: «Λογοκρισία» ή «Bug» η εξαφάνιση βιβλίων ομοφυλοφίλων από το Amazon;

Το γεγονός επανέφερε το θέμα της πολιτικής που ακολουθεί η Google για να επιτρέψει την διάθεση εφαρμογών στο Google Play Store σε αντιδιαστολή με την πρακτική της Apple. Η Google φαίνεται να βασίζεται στον μεγάλο αριθμό χρηστών του Play Store για τις σχετικές αναφορές προσβλητικού ή άλλου περιεχομένου που απαγορεύεται σύμφωνα με την προαναφερόμενη σύμβαση διανομής. Αυτό σημαίνει, ότι όλα τα app ανεβαίνουν στα ράφια του Play Store, επιθεωρούνται και αξιολογούνται και γίνονται αναφορές από τους χρήστες, εκ των υστέρων.

Αντίθετα, η Apple αναθέτει στο προσωπικό της να εξετάζει τα αιτήματα διάθεσης app από το App Store, παρά τις επικρίσεις που δέχεται για υπερβάλλουσα εποπτεία, στα όρια της λογοκρισίας, ιδιαίτερα όταν το App Store είναι το μοναδικό «επίσημο» κατάστημα διάθεσης εφαρμογών για iOS.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024