Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Regin: Πανίσχυρο εργαλείο κατασκοπείας εντόπισε η Symantec

Regin: Πανίσχυρο εργαλείο κατασκοπείας εντόπισε η Symantec

Εξαιρετικά επιτηδευμένο λογισμικό που υπέκλεπτε από το 2008 έως το 2011 κωδικούς, ανακτά διαγραμμένα αρχεία και στιγμιότυπα από οτιδήποτε προβάλλεται στην οθόνη εντόπισε καλά κρυμμένο η Symantec. «Το Regin είναι τόσο καλογραμμένο και κρύβεται τόσο καλά που πρέπει να έχει αναπτυχθεί από κάποιο δυτικό κράτος», εκτιμά η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης λύσεων ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων.

Εξαιρετικά επιτηδευμένο λογισμικό που υποκλέπτει επί έξι χρόνια κωδικούς, ανακτά διαγραμμένα αρχεία και στιγμιότυπα από οτιδήποτε προβάλλεται στην οθόνη του μολυσμένου συστήματος εντόπισε, καλά κρυμμένο, η Symantec. «Το Regin είναι τόσο καλογραμμένο και κρύβεται τόσο καλά που πρέπει να έχει αναπτυχθεί από κάποιο δυτικό κράτος», εκτιμά η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης λύσεων ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων.

Χρησιμοποιήθηκε απο το 2008 έως το 2011, οπότε αποσύρθηκε, με κυριότερους στόχους στην Ρωσία, στη Σαουδική Αραβία και την Ιρλανδία, σημειώνει η αμερικανική εταιρεία στο επίσημο μπλογκ της. Μια νέα όμως έκδοση επανεμφανίστηκε το 2013 και προσβάλλει έκτοτε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις. Το malware τρυπώνει επίσης σε υπολογιστικά συστήματα εταιρειών επικοινωνιών, με στόχο την υποκλοπή κλήσεων που δρομολογούνται από τις υποδομές τους, σημειώνει η εταιρεία.

Η Symantec χαρακτηρίζει το Regin ως μια εξαιρετικά πολύπλοκη απειλή, που χρησιμοποιείται για την συστηματική συλλογή δεδομένων. «Η ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί σημαντική επένδυση σε χρόνο και πόρους, υποδεικνύοντας ότι ένα κράτος θα μπορούσε να την αναλάβει», εξηγεί η εταιρεία. Έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μπορεί να υποκλέπτει δεδομένα κατ’εξακολούθηση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αξιοσημείωτο είναι πως η Symantec δηλώνει ότι πολλά απομένουν ακόμα να διερευνηθούν γύρω από το Regin, κυρίως γύρω από το τι ακριβώς κάνει.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024