Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην ελληνική «Φωλιά του Κώδικα» επενδύει η Εθνική Τράπεζα

Στην ελληνική «Φωλιά του Κώδικα» επενδύει η Εθνική Τράπεζα

Ένα βήμα πριν την χρηματοδότησή της από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται η SourceLair, μια νεοσύστατη επιχείρηση που επιχειρεί να προσφέρει στους εκκολαπτόμενους προγραμματιστές ένα ολοκληρωμένο και επαρκώς εξοπλισμένο περιβάλλον προγραμματισμού χωρίς install και setup, μέσα από τον browser και ως εκ τούτου, διαθέσιμο από οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

Ένα βήμα πριν την χρηματοδότησή της από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας βρίσκεται η SourceLair, μια νεοσύστατη ελληνική επιχείρηση που επιχειρεί να προσφέρει στους εκκολαπτόμενους προγραμματιστές ένα ολοκληρωμένο και επαρκώς εξοπλισμένο περιβάλλον προγραμματισμού χωρίς install και setup, μέσα από τον browser.

Αξιόπιστες πηγές μεταφέρουν στο tech.in.gr πως, η πενταμελής ελληνική ομάδα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο των Πάρη Κασιδιάρη, Αντώνη Καλιπέτη, Δημήτρη Καραγιάννη, Θανάση Δαγκλή και Χρήστου Κωνσταντινίδη, βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση αρχικού σταδίου ύψους 250 χιλιάδων ευρώ.

Η είδηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην SourceLair έφτασε μέχρι το TechChrunch, το άρθρο του οποίου μοιράστηκε περισσότερες από 9.000 φορές- προκαλώντας τον επιθυμητό, αν και αναπάντεχα υψηλό αριθμό αιτημάτων σύνδεσης στην διαδικτυακή υπηρεσία που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία βέλτιστης εξυπηρέτησης μικρού αριθμού χρηστών, σύμφωνα με τον συνιδρυτή της SourceLair, Πάρη Κασιδιάρη.

Η υπηρεσία απευθύνεται κυρίως σε επίδοξους προγραμματιστές που βλέπουν ως χόμπι την ανάπτυξη εφαρμογών, ή φοιτητές και φοιτήτριες πληροφορικής, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται οι επαγγελματίες που είναι διατεθειμένοι να ανεβάσουν στο cloud το πείραμά τους και να εργάζονται σε αυτό ακόμα και από ένα Chromebook.

Για να εξυπηρετήσει τους νέους προγραμματιστές, η SourceLair διαθέτει σύντομους αλλά περιεκτικούς οδηγούς για Python, C++, C και Diango. Επίσης, από το sourcelair.com εισάγεται κανείς με ευκολία στον κόσμο της ανάπτυξης λογισμικού, κατανοώντας την χρησιμότητα εργαλείων όπως το Git, που συνδέονται με τον λογαριασμό τους στo sourceLair.

Η υπηρεσία της SourceLair παρέχεται δωρεάν για ένα «ιδιωτικό πρότζεκτ». Με συνδρομή 8 δολαρίων (και πληρωμή μέσω PayPal αλλά και bitcoin), η υπηρεσία επιτρέπει την ανάπτυξη έως και 10 ιδιωτικών πρότζεκτ, που φυλάσσονται στο cloud.

Το SourceLair αποτελεί ίσως το πρώτο σκαλί στην ανάπτυξη εφαρμογών σε πολλαπλές γλώσσες και η αξία του έγκειται στην διαθεσιμότητα των εργαλείων και την φιλοξενία τού υπό ανάπτυξη έργου στο cloud. H ιδέα για το ανέβασμα των «IDE στο cloud» δεν είναι νέα, αφού η ανάγκη για επεμβάσεις στον κώδικα και debugging οποτεδήποτε από οπουδήποτε είναι στενά συνδεδεμένη με τον προγραμματισμό. Αντίστοιχες υπηρεσίες είναι οι Cloud9, koding.com, Nitro.io, ή, για πιο απαιτητικές υλοποιήσεις, το ταχέως αναπτυσσόμενο DigitalOcean και άλλες υπηρεσίες ενώ, οι εταιρείες ανάπτυξης των IDE έχουν αρχίσει να τα ανεβάζουν στο cloud (π.χ. Microsoft Visual Studio).

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024