Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρία ελληνικά σχολεία επιδεικνύουν την συμβολή της MS στην εκπαίδευση

Τρία ελληνικά σχολεία επιδεικνύουν την συμβολή της MS στην εκπαίδευση

Τρία ιδιωτικά σχολεία από την Ελλάδα επέλεξε η Microsoft ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της συμβολής των τεχνολογιών της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα ελληνικά σχολεία κέρδισαν τον τίτλο «Microsoft Showcase School 2014-2015» και εντάχθηκαν στην διεθνή κοινότητα 120 σχολείων που μεταμορφώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον αξιοποιώντας το Internet, τα tablet και το cloud.

Τρία ιδιωτικά σχολεία από την Ελλάδα επέλεξε η Microsoft ως χαρακτηριστικά παραδείγματα της συμβολής των τεχνολογιών της στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα ελληνικά σχολεία κέρδισαν τον τίτλο «Microsoft Showcase School 2014-2015» και εντάχθηκαν στην διεθνή κοινότητα 120 σχολείων που μεταμορφώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον αξιοποιώντας το Internet, τα tablet και το cloud.

H Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» επιλέχθηκε για πρώτη φορά φέτος από την Microsoft. Microsoft Showcase Schools είναι επίσης τα σχολεία Ελληνο-Αμερικανικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολέγιο Αθηνών-Κολέγιο Ψυχικού και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Η Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα Λιναρδάτου αναγνωρίστηκε από την Microsoft για τις ιδιαίτερες καινοτομίες στην εκπαίδευση με την χρήση των τεχνολογιών της εταιρείας.

Τι σημαίνει Microsoft Showcase School;

Ως σχολεία “Showcase”, θα συνεργάζονται στενά με την Microsoft «για να ηγηθούν της καινοτομίας στην εκπαίδευση και να επικοινωνήσουν το όραμα ενός εκπαιδευτικού συστήματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας». Η καθοδήγηση στις εκπαιδευτικές πρακτικές γίνεται από τα υπόλοιπα σχολεία που ανήκουν στην κοινότητα.

«Τα Microsoft Showcase Schools αποτελούν ελπιδοφόρα παραδείγματα για το πώς τα σχολεία mobile-first, cloud-first μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητα των μαθητών και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θα χρειαστούν στο μέλλον στον εργασιακό χώρο» δήλωσε ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης στη Microsoft Corp. «Με την καινοτόμα χρήση της τεχνολογίας, τα σχολεία αυτά μεταμορφώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον και προσφέρουν μια πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, επιτρέποντας τους να κάνουν και να πετύχουν περισσότερα».

Σύμφωνα με την Microsoft, τα Showcase Schools αναγνωρίζονται σε παγκόσμια κλίμακα για την «καινοτόμα προσέγγιση τους προς τη νέα γενιά εργατικού δυναμικού». Στο πλαίσιο του προγράμματος της εταιρείας για την εκπαίδευση, απολαμβάνουν τα ακόλουθα οφέλη:

  • Συνεργασία με μια διεθνή ομάδα «ηγετών σκέψης»
  • Δωρεάν συνδρομή στη Microsoft IT Academy
  • Ειδικές τιμές στα έπιπλα SteelCase Education για σχολικές αίθουσες
  • Δυνατότητα να έχουν τουλάχιστον δύο μαθητές-πρέσβεις (από Γυμνάσιο/Λύκειο μόνο)
  • Ειδικούς εκπαιδευτικούς που δίνουν έμφαση στην καινοτομία και στηρίζουν το προσωπικό, τους συναδέλφους και τους μαθητές
  • Πρόσβαση των εκπαιδευτικών του σχολείου σε προγράμματα επαγγελματικής ανάπτυξης στο εντός του σχολείου
  • Προσκλήσεις σε Διεθνή Περιφερειακά Φόρουμ και για το BETT (Λονδίνο ή Σιγκαπούρη)
  • Μηνιαία κοινοτικά σεμινάρια μέσω διαδικτύου (Webinars) και ομαδικές συζητήσεις στο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο της Microsoft, Yammer, αποκλειστικά για τα Showcase Schools
  • Υπογραφή για το email και welcome kit

Η επιλογή της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» αποδίδεται στην «μεγάλη επιτυχία» που γνώρισε η προσπάθεια ανασχηματισμού του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος της σχολής, ώστε να παρέχει «ακόμη πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές», με τη χρήση τεχνολογιών mobile και cloud, με σκοπό να τους προετοιμάζει καλύτερα για μια επιτυχημένη καριέρα.
«Με τιμή και χαρά υποδεχόμαστε τη σημαντική αυτή διάκριση. Πρόκειται για
μια βαρύνουσα έξωθεν καλή μαρτυρία που λειτουργεί ως επιστέγασμα μιας
απαιτητικής προσέγγισης στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την αλλαγή, αλλά
και ως κίνητρο για την ανάπτυξη που οραματιζόμαστε, με
απώτερο στόχο να αποδίδουμε καλύτερα ως οργανισμός Παιδείας και να
παραδίδουμε στην κοινωνία ανθρώπους με αξία.» δήλωσε η Sœur Espérance,
Γενική Διευθύντρια της Ελληνογαλλική Σχολή Saint Joseph.

Τα σχολεία Ελληνο-Αμερικανικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολέγιο Αθηνων-Κολέγιο Ψυχικού και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν ήδη αναγνωριστεί ως Microsoft Showcase Schools και συνεχίζουν την παράδοση τους ως «σχολεία με παγκόσμια καινοτόμο δράση». Ο Κωστής Δούκας, Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτήριων Δούκα δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η προσπάθεια μας για διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών εκπαίδευσης που παρέχουμε στους μαθητές μας επιβραβεύεται για άλλη μια φορά. Η εξατομικευμένη προσέγγιση που έχουμε στον κάθε μαθητή μας, είναι βασικό συστατικό της παιδαγωγικής μας φιλοσοφίας, και αξιοποιεί δημιουργικά τα ψηφιακά εργαλεία που εξελίσσουν τις δραστηριότητες της σχολικής ζωής». Ο καθηγητής κ. Ιωάννης Καζάζης, μέλος του Δ.Σ. του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος δήλωσε «Το Ελληνο-Αμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολέγιο Αθηνών – Κολέγιο Ψυχικού (Ε.Ε.Ι.) προσβλέπει στην επιτυχία της αριστείας συνδυάζοντας το δικό του παραδοσιακό σύστημα μάθησης και αξιών με τις τεχνολογίες αιχμής της Microsoft. To Ε.Ε.Ι. θεωρεί ότι στην σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, η ουσιαστική εκπαιδευτική καινοτομία μπορεί να προέλθει μόνο από ένα αρμονικό πάντρεμα των δύο ώστε να επωφελούνται και το άτομο και η κοινωνία. Σε αυτή την προσπάθεια, χαιρετίζει τη διεθνή συνεργασία.»

Η Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα Λιναρδάτου που αναγνωρίστηκε από την Microsoft Ελλάς για τις «ιδιαίτερες καινοτομίες στην εκπαίδευση με την χρήση των τεχνολογιών Microsoft». Ο Γιώργος Λιναρδάτος, Γενικός Διευθυντής δήλωσε σχετικά «Η καινοτομία στην εκπαίδευση, αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο για μια απολαυστική και αποτελεσματική διδασκαλία, που κερδίζει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των μαθητών, οδηγώντας τους όχι μόνο στην αβίαστη κατάκτηση της γνώσης αλλά, πιο σημαντικά, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης κι επίλυσης προβλημάτων. Η συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου με την Microsoft, μας προσφέρει την καύσιμη ύλη που πυροδοτεί την καινοτομία στο σχολείο μας.»

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024