Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση της Interpol για τον εντοπισμό εγκληματιών του περιβάλλοντος

Έκκληση της Interpol για τον εντοπισμό εγκληματιών του περιβάλλοντος

Για πρώτη φορά, η Interpol ζητά πληροφορίες από το κοινό για εννέα φυγόδικους που κατηγορούνται για σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα, από την παράνομη μεταφορά εξωτικών ζώων μέχρι την παράνομη αλιεία.

Για πρώτη φορά, η Interpol ζητά πληροφορίες από το κοινό για εννέα φυγόδικους που κατηγορούνται για σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα, από την παράνομη μεταφορά εξωτικών ζώων μέχρι την παράνομη αλιεία.

Όπως αναφέρει το BBC, αξιωματούχοι από 21 χώρες συγκεντρώθηκαν τον Οκτώβριο στα κεντρικά γραφεία της Interpol για να ανταλλάξουν πληροφορίες σχετικά με περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Infra Terra», η διεθνής αστυνομική υπηρεσία ζητά για πρώτη φορά πληροφορίες για συγκεκριμένους υπόπτους.

Σύμφωνα με εκτίμηση του ΟΗΕ, η παράνομο εμπόριο άγριας ζωής είναι μια μαύρη αγορά των 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

«Ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια, την οποία μπορεί να θεωρήσει κανείς ασήμαντη, μπορεί δυνητικά να οδηγήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης, όταν συνδυαστεί με τις πληροφορίες που έχει ήδη στη διάθεσή της στην αστυνομία» δήλωσε ο Ιωάννης Κοκκίνης της Interpol.

Ένας από τους καταζητούμενους είναι ο Φεϊσάλ Μοχάμεντ Άλι, φερόμενος αρχηγός ενός κυκλώματος λαθρεμπορίας ελεφαντοστού στην Κένυα. Συνδέεται με 314 αντικείμενα από ελεφαντόδοντο, συνολικού βάρους άνω των δύο τόνων, τα οποία κατασχέθηκαν στη Μομπάσα τον Ιούνιο.

Ένας δεύτερος φυγόδικος είναι ο Αχμέντ Καμράν, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να μεταφέρει στο Κατάρ 100 ζωντανά ζώα, από καμηλοπαρδάλεις μέχρι ιμπάλα, μέσα σε στρατιωτικό αεροπλάνο.

Ακόμα, ο Άριελ Μουσταμάντε Σάντσεζ, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη αλιεία τόνου σε προστατευόμενα νερά της Κόστα Ρίκα.

Την κίνηση της Interpol χαιρέτισαν εκπρόσωποι της διεθνούς σύμβασης CITES για το εμπόριο απειλούμενων ειδών.

«Οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο τα εγκλήματα που αφορούν την άγρια ζωή ως σοβαρά αδικήματα […] Το ευρύ κοινό μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, λειτουργώντας ως τα μάτια και τα αφτιά μας» δήλωσε ο Μοεν Γιάνσε βαν Ρένσμπουργκ της CITES.

Όσοι διαθέτουν πληροφορίες για τους εννέα καταζητούμενους μπορούν να συμπληρώσουν αυτή τη φόρμα προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την Interpol. Εναλλακτικά μπορούν να απευθυνθούν στην Αστυνομία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024