Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς προληπτικά μέτρα στην ΕΕ για την γρίπη που εξοντώνει πτηνά

Προς προληπτικά μέτρα στην ΕΕ για την γρίπη που εξοντώνει πτηνά

Επείγοντα μέτρα για να περιορίσει την ενδεχόμενη εξάπλωση ιού γρίπης που εντοπίστηκε σε φάρμες πουλερικών στην βορειοδυτική Ευρώπη αναμένεται να υιοθετήσει η Κομισιόν. Η απόφαση, που δρομολογείται για τη Δευτέρα, αναμένεται να καθορίσει τις ζώνες από τις οποίες δεν θα επιτρέπει η διάθεση κτηνοτροφικών προϊόντων από πουλερικά. Κρούσμα γρίπης εντοπίστηκε και σε φάρμα στη Βρετανία, χωρίς ακόμη να έχει ταυτοποιηθεί το στέλεχος του ιού.

Επείγοντα μέτρα για να περιορίσει την ενδεχόμενη εξάπλωση ιού γρίπης που εντοπίστηκε σε φάρμες πουλερικών στην βορειοδυτική Ευρώπη αναμένεται να υιοθετήσει η Κομισιόν.

Πρόκειται για το άκρως παθογόνο στέλεχος της γρίπης των πτηνών H5N8, που είχε ανιχνευθεί σε πτηνοτροφείο της Ολλανδίας δύο εβδομάδες αφού εμφανίστηκε στη Γερμανία.

Κρούσμα γρίπης εντοπίστηκε την Κυριακή και σε φάρμα στο βρετανικό Γιόρκσαϊρ, χωρίς ακόμη να έχει ταυτοποιηθεί το στέλεχος του ιού. Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το στέλεχος Η5Ν1.

Oι βρετανικές αρχές έχουν αποκλείσει τη μονάδα και έχουν ξεκινήσει τη σφαγή των πτηνών ώστε να αποτραπεί μετάδοση του ιού.

Η απόφαση της Κομισιόν, που δρομολογείται για τη Δευτέρα, αναμένεται να καθορίσει τις ζώνες από τις οποίες δεν θα επιτρέπει η διάθεση κτηνοτροφικών προϊόντων από πουλερικά. Αρχικά φαίνεται ότι θα αφορά τις ζώνες που έχουν ήδη καθοριστεί από την ολλανδική κυβέρνηση.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να υιοθετήσει τη Δευτέρα απόφαση με επείγοντα προσωρινά προστατευτικά μέτρα σχετικά με το ζήτημα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισικόν Ρικάρντο Καρντόσο.

Η περιοχή γύρω από την ολλανδική φάρμα στην οποία εντοπίστηκαν τα κρούσματα τέθηκε σε καραντίνα. Οι ολλανδικές αρχές έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά πουλερικών για 21 μέρες, απόφαση που καλύπτει επίσης τα αβγά, την κοπριά και το χρησιμοποιημένο άχυρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024