Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλιές κατηγορίες για βιασμό «στοιχειώνουν» τον Μπιλ Κόσμπι

Παλιές κατηγορίες για βιασμό «στοιχειώνουν» τον Μπιλ Κόσμπι

Παλιές κατηγορίες εναντίον του Μπιλ Κόσμπι για βιασμό επανήλθαν τις τελευταίες ημέρες για να «στοιχειώσουν» τον διάσημο ηθοποιό, ο οποίος έγινε γνωστός στον ρόλο ενός ηθικού οικογενειάρχη. Το γεγονός ότι μία πρόσφατη βιογραφία του Μπιλ Κόσμπι δεν αναφέρεται καν στις κατηγορίες, καθώς και η σιωπή του ηθοποιού, αλλά και μία καταστροφική ιδέα συνετέλεσαν στο να στραφούν τα social media εναντίον του παλιού αμερικανικού ειδώλου.

Παλιές κατηγορίες εναντίον του Μπιλ Κόσμπι για βιασμό επανήλθαν τις τελευταίες ημέρες για να «στοιχειώσουν» τον διάσημο ηθοποιό, ο οποίος έγινε γνωστός στον ρόλο ενός ηθικού οικογενειάρχη.

Το γεγονός ότι μία πρόσφατη βιογραφία του Μπιλ Κόσμπι δεν αναφέρεται καν στις κατηγορίες, καθώς και η σιωπή του ηθοποιού, αλλά και μία καταστροφική ιδέα συνετέλεσαν στο να στραφούν τα social media εναντίον του παλιού ειδώλου.

Εδώ και εννέα χρόνια, τουλάχιστον 13 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Μπιλ Κόσμπι ότι τις βίασε.

Την Πέμπτη, η Washington Post δημοσίευσε άρθρο της Μπάρμπαρα Μπόουμαν, η οποία κατηγορεί τον Κόσμπι ότι τη νάρκωσε και τη βίασε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν η ίδια ήταν νεαρή ηθοποιός.

Σε συνέντευξή της στο CNN μία ημέρα αργότερα, η Μπόουμαν είπε ότι το 1989 αποφάσισε να επισκεφθεί έναν δικηγόρο για να εξετάσει τις επιλογές της σχετικά με πιθανή νομική δράση εναντίον του Κόσμπι.

«(Ο δικηγόρος) γέλασε και με έδιωξε από το γραφείο του» είπε η Μπόουμαν, τονίζοντας ότι πήρε το θάρρος να δημοσιοποιήσει την ιστορία της αρκετά χρόνια μετά, όταν μία άλλη γυναίκα αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά κατά του Κόσμπι.

Το 2006, ο ηθοποιός κατέληξε σε συμβιβασμό με μία γυναίκα που τον κατηγορούσε ότι τη νάρκωσε και τη βίασε το 2004. Αρκετές γυναίκες είχαν δηλώσει ότι θα κατέθεταν εναντίον του Μπιλ Κόσμπι εάν η υπόθεση πήγαινε στα δικαστήρια.

Αν και οι κατηγορίες έχουν έρθει στο φως εδώ και αρκετά χρόνια, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένας νέος «πόλεμος», τον οποίο τροφοδότησε μία φαινομενικά άκακη ιδέα.

Ο λογαριασμός του Μπιλ Κόσμπι στο Twitter ζήτησε από τους θαυμαστές του ηθοποιού να φτιάξουν μιμίδια (τα λεγόμενα memes), χρησιμοποιώντας φωτογραφίες του.

Η ιδέα γύρισε μπούμερανγκ και οι χρήστες του Twitter απάντησαν με φωτογραφίες που αναφέρονταν στις κατηγορίες βιασμού. Ο λογαριασμός εξαφανίστηκε γρήγορα, αλλά το Twitter είχε ήδη πάρει φωτιά.

Οργή προκάλεσε και το γεγονός ότι στη βιογραφία του Μαρκ Ουίτακερ για τον Κόσμπι δεν γίνεται καμία αναφορά στις κατηγορίες.

Ο συγγραφέας του βιβλίου αναφέρει στο CNN: «Στην περίπτωση των ισχυρισμών, επειδή δεν υπήρχαν συγκεκριμένα δικαστικά συμπεράσματα και ανεξάρτητοι αυτόπτες μάρτυρες, δεν θεώρησα ότι πληρούνταν τα κριτήρια για να μπουν (οι ισχυρισμοί) στο βιβλίο».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με την ιστοσελίδα του Vulture να γράφει άρθρο με τίτλο: «Ένα πολύ σημαντικό πράγμα λείπει από τη νέα βιογραφία του Κόσμπι: ένα χρονολόγιο των κατηγοριών για κακοποίηση».

Το άρθρο αναφέρεται στη συνέχεια σε καθεμία από τις κατηγορίες εναντίον του Κόσμπι.

Το Σάββατο, ο Κόσμπι και η σύζυγός του, Καμίλ, μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό NPR για τη δωρεά 60 έργων τέχνης προς το Εθνικό Μουσείο Αφρικανικής Τέχνης του Σμιθσόνιαν. Στο τέλος της συνέντευξης, ο παρουσιαστής Σκοτ Σάιμον κάλεσε τον Κόσμπι να σχολιάσει την οργή που έχουν προκαλέσει οι κατηγορίες εναντίον του.

Ο ηθοποιός δεν απάντησε. Ο δημοσιογράφος του είπε: «Κουνάτε το κεφάλι σας αρνητικά». Ο Σκοτ Σάιμον προσπάθησε ξανά να τον πείσει να απαντήσει: «Υπάρχουν άνθρωποι που σας αγαπούν και που ίσως να θέλουν να σας ακούσουν να μιλάτε γι’ αυτό. Θα ήθελα να σας δώσω αυτή τη δυνατότητα».

Ο Μπιλ Κόσμπι παρέμεινε σιωπηλός και ο δημοσιογράφος ολοκλήρωσε τη συνέντευξη.

Εκπρόσωπος του ηθοποιού ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη εμφάνιση του Κόσμπι στο Late Show του Ντέιβιντ Λέτερμαν δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθεί. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν η ακύρωση προήλθε μετά από αίτημα του ηθοποιού ή του τηλεοπτικού δικτύου CBS.

Οι κατηγορίες δεν έχουν φτάσει στα δικαστήρια, αλλά η φήμη του πάλαι ποτέ αγαπημένου ηθοποιού της αμερικανικής οικογένειας έχει δεχθεί σφοδρό πλήγμα. Και είναι άγνωστο εάν η καριέρα του Μπιλ Κόσμπι -ο ηθοποιός αναμένεται να εμφανιστεί σε τηλεοπτική σειρά του NBC- θα επιβιώσει.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024