Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο 11χρονος Δημήτρης που φώναξε «Ξύπνα Rosetta»

Ο 11χρονος Δημήτρης που φώναξε «Ξύπνα Rosetta»

Ολόκληρος ο πλανήτης αγωνιούσε για την επιτυχία της προσεδάφισης του «Philae» στον κομήτη. Για τον 11χρονο, Δημήτρη Γρύλλη, όμως, οι στιγμές ήταν ακόμη πιο έντονες, καθώς βρισκόταν στην καρδιά των εξελίξεων.  «Είμαι ο μικρότερος εδώ στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία. Είναι μοναδική εμπειρία» είπε ο Δημήτρης, που μαζί με περίπου 1.000 παιδιά του σχολείου του φώναξαν πριν από μερικούς μήνες «Ξύπνα Rosetta».

Ολόκληρος ο πλανήτης αγωνιούσε για την επιτυχία της προσεδάφισης του «Philae» στον κομήτη. Για τον 11χρονο, Δημήτρη Γρύλλη, όμως, οι στιγμές ήταν ακόμη πιο έντονες, καθώς βρισκόταν στην καρδιά των εξελίξεων.

O μαθητής της Στ’ τάξης Δημοτικού της Ελληνογερμανικής Αγωγής, παρακολούθησε όλη τη διαδικασία από το Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, συνοδεία Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

«Είμαι ο μικρότερος εδώ στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία. Είναι μοναδική εμπειρία» είπε στα Νέα, o Δημήτρης, ο οποίος μαζί με περίπου 1.000 παιδιά του σχολείου του φώναξαν πριν από μερικούς μήνες «Ξύπνα Rosetta».

Η Rosetta, η διαστημική συσκευή που επί 31 μήνες ταξίδευε απενεργοποιημένη στο διάστημα, «ξύπνησε» στις 20 Ιανουαρίου 2014, μετά από τους 31 μήνες αδρανοποίησης, από τις φωνές των μαθητών της Ελληνογερμανικής Αγωγής που κέρδισε το πρώτο βραβείο, σε έναν διασκεδαστικό ευρωπαϊκό διαγωνισμό βίντεο.

Η συμμετοχή της Ελληνογερμανικής Αγωγής στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, κέρδισε 10.508 ψήφους, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την πρώτη θέση ανάμεσα σε 218 συμμετοχές.

Οι κριτές της ESA κάλεσαν έτσι, έναν από τους μαθητές συνοδευόμενο από έναν εκπαιδευτικό του σχολείου στο Κέντρο Ελέγχου Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, να παρακολουθήσει τη διαδικασία και να συμμετάσχει στην VIP εκδήλωση για τον εορτασμό της πρώτης προσεδάφισης που έγινε ποτέ σε έναν κομήτη.

Τυχερός ήταν ο Δημήτρης, που εκπροσώπησε τους μαθητές της Ελληνογερμανικής Αγωγής που πήραν μέρος στο διαγωνισμό της ESA.Ο Δημήτρης συμμετείχε σε ομαδική διαθεματική εργασία της τάξης του για τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή καταφυγίου στον πλανήτη ‘Aρη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024