Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μην δώσετε στο γατάκι σας το password, το έκανε Anonymous και μπήκε φυλακή

Μην δώσετε στο γατάκι σας το password, το έκανε Anonymous και μπήκε φυλακή

Ο χακτιβιστής των Anonymous, Τζέρεμι Χάμοντ, που διανύει τον δεύτερο χρόνο της ζωής του πίσω από τα σίδερα της φυλακής, καταδικασμένος σε 10ετή φυλάκιση έπεσε στα χέρια του FBI από μια κερκόπορτα κρυμμένη στο... πιατάκι του γάτου του, του αναμφισβήτητα λατρευτού Chewy.

Ο χακτιβιστής των Anonymous που διανύει τον δεύτερο χρόνο της ζωής του πίσω από τα σίδερα της φυλακής, καταδικασμένος σε 10ετή φυλάκιση έπεσε στα χέρια του FBI από μια κερκόπορτα στο… πιατάκι του γάτου του, του αναμφισβήτητα λατρευτού Chewy.

Αυτός, είναι ο Τζέρεμι Χάμοντ, σύμφωνα με το tech.in.gr και αυτή είναι μια καλή ιδέα για να επινοείτε ασφαλείς κωδικούς. Δεν μπορεί, θα είχε ακούσει αυτές τις συστάσεις ο Νο1 καταζητούμενος «κυβερνοεγκληματίας» από το FBI το 2012. Έχουν ειπωθεί αμέτρητες φορές, όσο και το «μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους συνδυασμούς login/password σε διαφορετικές υπηρεσίες και ιδιαίτερα στο e-mail».

Κατά την σοκαριστική αποκάλυψη του αξιόπιστου κατά τα άλλα Gizmodo, ο Τζέρεμι δεν φοβόταν να χρησιμοποιήσει ως κλειδί αποκωδικοποίησης του περιεχομένου του εξόχως ενδιαφέροντος σκληρού του δίσκου το όνομα του… Τσίουι, του συμπαθούς κατοικίδιου του διάσημου χάκερ, έστω με την προσθήκη τριών επιπλέον χαρακτήρων… «Chewy123».

«Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης που βασίζονται σε προσωπικά στοιχεία, για να τους θυμούνται πιο εύκολα. Αυτό το γνωρίζουν και οι εισβολείς. Συχνά, οι σύντομοι αριθμητικοί κωδικοί πρόσβασης αποκαλύπτονται βάσει του έτους και της ημερομηνίας γέννησης του θύματος. Άλλα βοηθήματα, όπως τα ονόματα κατοικίδιων ή αγαπημένων προσώπων, εντοπίζονται επίσης από την έρευνα των εισβολέων» και πλήθος στοιχείων είναι διαθέσιμα για σας στα social media, με την συναίνεσή σας ή, ας το παραδεχτούμε, από άγνοια κινδύνου.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024