Ο αστικός μύθος θέλει τη Νέα Υόρκη να φιλοξενεί ίσους πληθυσμούς ανθρώπων και τρωκτικών. Φαίνεται όμως ότι οι Νεοϋορκέζοι υπερβάλλουν.

Η πρώτη στατιστική ανάλυση για το φλέγον ζήτημα εκτιμά τον πληθυσμό των αρουραίων στα 2 εκατομμύρια. Δεδομένου ότι η μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης έχει πληθυσμό οκτώ περίπου εκατομμυρίων, αυτό θα σήμαινε ότι ένα τρωκτικό αντιστοιχεί σε τέσσερις κατοίκους.

Διαβάστε επίσης:

Η ανάλυση, η οποία μάλιστα βραβεύτηκε σε διαγωνισμό συγγραφής για στατιστικούς, εξέτασε τις αναφορές για εμφάνιση αρουραίων στη Νέα Υόρκη, και υπολογίζει ότι σε ολόκληρη την πόλη πρέπει να υπάρχουν 40.500 σημεία όπου ζουν τρωκτικά.

Υποθέτοντας ότι μια τυπική αποικία αρουραίων μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 50 άτομα, και ότι κάθε «μολυσμένο» σημείο φιλοξενεί μια πλήρη αποικία, ο συντάκτης της μελέτης δίνει μια «εξαιρετικά γενναιόδωρη εκτίμηση» για δύο εκατομμύρια άτομα.

«Παρόλο που ο πληθυσμός των αρουραίων παραμένει σημαντικό πρόβλημα στη Νέα Υόρκη, δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις που υποστηρίζουν τον αριθμό των 8 εκατομμυρίων» γράφει ο Τζόναθαν Άουερμπαχ, νικητής του διαγωνισμού YSS/Significance Young Statisticians Writing Competition.

«Σε προβλήματα όπως αυτό, τα δεδομένα που διαθέτουν οι αρχές της πόλης είναι ανεκτίμητα για τη διάψευση φημών, την εκτίμηση των αναγκών της κοινότητας και την αύξηση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» επισημαίνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ