Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρονοβόρες οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του SpaceShipTwo

Χρονοβόρες οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του SpaceShipTwo

Έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη συντριβή του SpaceShipTwo της Virgin Galactic, έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές. Οι έρευνες, ωστόσο, μπορεί να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο, δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού για την ασφάλεια των μεταφορών στις ΗΠΑ. «Είμαι αποφασισμένος να ανακαλύψω τι πήγε στραβά» είπε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη συντριβή του SpaceShipTwo της Virgin Galactic, ενός σκάφους σχεδιασμένου για πτήσεις αναψυχής στο όριο του Διαστήματος έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του οργανισμού για την ασφάλεια των μεταφορών στις ΗΠΑ, Κρίστοφερ Χάρτ, δήλωσε ότι η έρευνα που θα δώσει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος μπορεί να διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.

Τα συντρίμμια του διαστημικού σκάφους, που συνετρίβη κατά τη διάρκεια επανδρωμένης δοκιμαστικής πτήσης πάνω από την έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια, έχουν σκορπιστεί σε έκταση πέντε μιλίων.

Κατά τη συντριβή του διαστημικού σκάφους, σκοτώθηκε ο ένας από τους δύο πιλότους, ενώ ο δεύτερος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Ο ιδρυτής της Virgin Galactic ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, δήλωσε το Σάββατο ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για να εξακριβωθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τη συντριβή.

«Είμαι αποφασισμένος να ανακαλύψω τι πήγε στραβά» δήλωσε ο κ. Μπράνσον.

Ο Μπράνσον έφθασε στην Καλιφόρνια για να συναντηθεί με τους εργαζόμενους της Virgin Galactic καθώς και αξιωματούχους από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών και ανέφερε πως θα χειριστεί προσωπικά όλες τις ενέργειες και τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την έρευνα.

Ανέφερε επίσης ότι «είναι αποφασισμένος» να μάθει από το δυστύχημα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης στην έρημο Μοχάβε 150 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες.

Μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι «κανείς δεν υποτιμά τους κινδύνους που κρύβουν τα διαστημικά ταξίδια».

«Είναι μια φρικτή ημέρα για την Virgin Galactic και για τα εμπορικά διαστημικά ταξίδια. Είναι ένα τεράστιο πλήγμα» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ περισσότερο από 24 ώρες μετά το δυστύχημα έγιναν γνωστά τα ονόματα των δυο πιλότων που πετούσαν το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic.

Πρόκειται για τον 39χρονο πιλότο Μάικλ Άλσμπρι ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή και τον 43χρονο Πίτερ Σάιμπολντ, ο οποίος εκτινάχθηκε από το SpaceShipTwo και έπεσε στο έδαφος με αλεξίπτωτο. Νοσηλεύεται στο Antelope Valley Hospital με σοβαρά τραύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024