Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταινία επιστημονικής φαντασίας για τον κυνηγό κομητών Rosetta

Ταινία επιστημονικής φαντασίας για τον κυνηγό κομητών Rosetta

Σε μια πρωτότυπη και μάλλον ανορθόδοξη κίνηση, η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA παρουσίασε μια ταινία μικρού μήκους για να τραβήξει την προσοχή του κοινού στο Rosetta, το σκάφος που θα επιχειρήσει σε λίγες μέρες να προσεδαφιστεί για πρώτη φορά στην επιφάνεια ενός κομήτη. Παρακολουθήστε την ταινία.

Σε μια πρωτότυπη και μάλλον ανορθόδοξη κίνηση, η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA παρουσίασε μια ταινία μικρού μήκους για να τραβήξει την προσοχή του κοινού στο Rosetta, το σκάφος που θα επιχειρήσει σε λίγες μέρες να προσεδαφιστεί για πρώτη φορά στην επιφάνεια ενός κομήτη.

Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Ambition («Φιλοδοξία»), διάρκειας επτά λεπτών, πρωταγωνιστούν ο Άινταν Τζίλεν, γνωστός από το ρόλο του στο Game of Thrones, και η βρετανίδα ηθοποιός Άιλινγκ Φρανσιόσι.

Ambition the film

Γυρίστηκε στην Ισλανδία από τον πολωνό σκηνοθέτη Τόμεκ Μπαγκίνσκι, ο οποίος ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 2003 για την ταινία μικρού μήκους Katedra.

Οι δύο ηθοποιοί υποδύονται έναν δάσκαλο και τη μαθήτριά του σε έναν μακρινό κόσμο, οι οποίοι συζητούν το ρόλο του νερού στην εμφάνιση της ζωής, αλλά και τη θεωρία που θέλει το νερό της Γης να προήλθε από κομήτες.

Είναι μια θεωρία την οποία εξετάζει η φιλόδοξη αποστολή Rosetta.

Τον Αύγουστο, το ευρωπαϊκό σκάφος έγινε το πρώτο που τίθεται σε τροχιά γύρω από έναν κομήτη. Η αποκορύφωση θα έρθει το Νοέμβριο, όταν το Rosetta απελευθερώσει τη ρομποτική συσκευή Philae, η οποία θα επιχειρήσει να αγκιστρωθεί στην επιφάνεια του κομήτη 67/Ρ Τσουριούμοφ/Γερασιμένκο (67P/C-G).

Οι κομήτες θεωρούνται κατάλοιπα από το σχηματισμό του Ηλιακού Συστήματος πριν από 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια. Αποτελούνται κυρίως από πάγο και σκόνη, και μάλιστα δεν αποκλείεται να έφεραν νερό και βασικά συστατικά της ζωής βομβαρδίζοντας τη νεογέννητη Γη.

Η ταινία της ESA έκανε πρεμιέρα στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στο Λονδίνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024