Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προ των πυλών, Microsoft smartwatch για Windows, Android και iPhone

Προ των πυλών, Microsoft smartwatch για Windows, Android και iPhone

To έξυπνο ρολόι της Apple, το Apple Watch δεν θα βρίσκεται στις αγορές την εορταστική περίοδο του 2014, η Microsoft όμως θα κάνει το ντεμπούτο του δικού της smartwatch εγκαίρως, σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes. To ρολόι θα φέρει την υπογραφή της Microsoft, εντούτοις δεν θα «μιλάει» μόνο με Windows smartphone, όπως και το Microsoft Office δεν περιορίζεται σε περιβάλλον Windows από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο Σάτια Ναντέλα.

To έξυπνο ρολόι της Apple, το Apple Watch δεν θα βρίσκεται στις αγορές την εορταστική περίοδο του 2014, η Microsoft όμως θα κάνει το ντεμπούτο του δικού της smartwatch εγκαίρως, σύμφωνα με πληροφορίες του Forbes. «Το έξυπνο ρολόι της Microsoft είναι υπόθεση εβδομάδων», μεταδίδει από τον δικτυακό του τόπο το γνωστό περιοδικό.

To ρολόι θα φέρει την υπογραφή της Microsoft, εντούτοις δεν θα «μιλάει» μόνο με Windows smartphone, όπως και το Microsoft Office δεν περιορίζεται σε περιβάλλον Windows -αλλά από τον Μάρτιο διατίθεται και σε iPad- από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο Σάτια Ναντέλα.

Εκτός από την δυνατότητα ζεύξης με Android και iPhone, η Microsoft φέρεται να έχει επιλύσει και το πρόβλημα της αυτονομίας, η οποία θεωρείται ότι ανακόπτει την ανάπτυξη της αγοράς των gadget που φοριούνται, παρά το γεγονός ότι οι τρέχουσες εκτιμήσεις για το μέγεθος της αγοράς το 2015 φτάνουν τα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια. To smartwatch της Microsoft λέγεται ότι θα λειτουργεί με μια φόρτιση ανά δύο ημέρες. Το Apple Watch, όπως και το στρογγυλό Motorola Moto360 ή το Samsung Gear S χρειάζονται φόρτιση κάθε βράδυ.

Τέλος, οι πληροφορίες λένε πως το Microsoft Smartwatch θα διαθέτει αισθητήρα μέτρησης του καρδιακού παλμού και η χρήση του θα εστιάζει στα app «υγείας και ευεξίας».

Φήμες για την διάθεση του πρώτου έξυπνου ρολογιού της Microsoft ακούγονται από το 2013 (μπορείτε να δείτε πως λειτουργούσε το Tissot High-T που κυκλοφόρησε το 2006, αντλώντας πληροφορία από τις ραδιοφωνικές συχνοτήτες των FM).

Εξάλλου, η ιδέα του έξυπνου ρολογιού δεν αποτελεί κάτι νέο για την Microsoft: Το 2004, στην έκθεση CES ο Μπιλ Γκέιτς είχε παρουσιάσει τα πρώτα έξυπνα ρολόγια, τεχνολογίας SPOT (Smart Personal Objects Technology).

Τα «ρολόγια SPOT» είχαν χαρακτηριστεί «έξυπνα», καθώς προσαρμόζονταν αυτόματα στην αλλαγή της ώρας όταν ο ταξιδιώτης άλλαζε ζώνη, είχαν προσαρμοζόμενες προσόψεις και παρείχαν πρόσβαση σε περιεχόμενο, όπως σε ειδήσεις, μηνύματα για την κίνηση στους δρόμους, τον καιρό, τιμές μετοχών, σκορ, αλλά και προσωπικά μηνύματα instant messaging (μέσω της νεότευκτης τότε υπηρεσίας MSN Direct).
Το περιεχόμενο μεταδιδόταν στα ρολόγια μέσω της υπηρεσίας MSN Direct από τις ραδιοφωνικές συχνότητες FM.

Εκτός από αυτά, τα ρολόγια SPOT είχαν παραδοσιακές λειτουργίες, όπως χρονόμετρο, ημερολόγιο, ξυπνητήρι κ.λπ.

Στην αγορά, κυκλοφόρησαν ρολόγια τεχνολογίας SPOT, από γνωστές εταιρείες όπως η Fossil, Suunto, Swatch καθώς και η Tissot (High-T), τέσσερα όμως χρόνια αργότερα η κυκλοφορία τους διακόπηκε.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024