Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεταφορά χρημάτων από φίλο σε φίλο με ένα μήνυμα στο Facebook

Μεταφορά χρημάτων από φίλο σε φίλο με ένα μήνυμα στο Facebook

Τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνεται η μεταφορά χρημάτων από φίλο σε φίλο μέσω Facebook αποκαλύπτει φοιτητής του Στάνφορντ στο δημοφιλές TechCrunch.com, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ενός εργαλείου ανάλυσης που επιτρέπει μια βουτιά στα άδυτα εφαρμογών. Ο Andrew Aude είδε στο Facebook Messenger την δυνατότητα επισύναψης της μεταφοράς χρηματικού ποσού σε ένα μήνυμα με τον ίδιο απλό τρόπο που γίνεται η μεταφορά μιας φωτογραφίας.

Τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνεται στο μέλλον η μεταφορά χρημάτων από φίλο σε φίλο μέσω Facebook αποκαλύπτει φοιτητής του Στάνφορντ στο δημοφιλές TechCrunch.com, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ενός εργαλείου ανάλυσης που επιτρέπει μια βουτιά στα άδυτα εφαρμογών (στον κώδικά τους). Ο Andrew Aude είδε στον τεκμηριωμένο κώδικα του Facebook Messenger την δυνατότητα επισύναψης της μεταφοράς χρηματικού ποσού σε ένα μήνυμα με τον ίδιο απλό τρόπο που γίνεται η μεταφορά μιας φωτογραφίας.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή Facebook Messenger από το iPhone για να διατάξει την μεταφορά χρημάτων από χρεωστική κάρτα με δικαιούχο κάποιον φίλο στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αφού εισάγει έναν τετραψήφιο κωδικό.

Η αποκάλυψη έγινε στον κώδικα του Messenger για iOS, περιοριζόταν στην μεταφορά από χρεωστική και όχι πιστωτική κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό και δεν ήταν φανερό το μέσο στο οποίο γινόταν η μεταφορά του ποσού (τραπεζικός λογαριασμός, άλλος διαδικτυακός λογαριασμός). Επίσης, για την συναλλαγή δεν εμφανιζόταν χρέωση, αν και θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχει χρέωση για την υπηρεσία.

Εκτός από την μεταφορά χρημάτων από φίλο σε φίλο στο Facebook μέσω κινητού, η εταιρεία φέρεται από καιρό να εργάζεται για να προσθέσει στις λειτουργίες της την δυνατότητα αγορών από ηλεκτρονικά καταστήματα, εμφανίζοντας την επιλογή Buy στο Facebook, δημιουργώντας έτσι ένα εικονικό ενιαίο καλάθι αγορών από ηλεκτρονικά καταστήματα.

Τον Ιούλιο, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε κάνει γνωστά τα σχέδια της εταιρείας του για τα Messenger Payments, είχε όμως προειδοποιήσει τους αναλυτές να μην διαμορφώσουν τις εκτιμήσεις τους για τα προσεχή οικονομικά της εταιρείας με βάση την προαναγγελία αυτή, «γιατί δεν θα το κάνουμε τώρα, θέλουμε να το κάνουμε σωστά».

Νωρίτερα, τον Ιούνιο η Facebook Inc. πέτυχε την πρόσληψη του προέδρου της PayPal, David Marcus, για να ηγηθεί της προσπάθειας να αποφέρει έσοδα ο Facebook Messenger, όχι όμως δια της κλασικής οδού, της προβολής διαφημίσεων, αλλά με τις λεγόμενες peer-to-peer payments.

Διαβάστε επίσης:

H PayPal εγκαινιάζει στην Ελλάδα την υπηρεσία top-up, ξεκινώντας την συνεργασία της με τις ελληνικές τράπεζες από την Eurobank Εργασίας. To top-up επιτρέπει στους κατόχους τραπεζικού λογαριασμού στις συνεργαζόμενες με την PayPal τράπεζες να μεταφέρουν χρηματικά ποσά σε λογαριασμό PayPal για να κάνουν τις διαδικτυακές τους πληρωμές ακόμα και όταν δεν έχουν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024