Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Hewlett Packard αποχωρίζεται το τμήμα PC και Printers

Η Hewlett Packard αποχωρίζεται το τμήμα PC και Printers

Τον διαχωρισμό PC και υπηρεσιών που έκανε η ΙΒΜ το 2004, εφαρμόζει τώρα η Hewlett Packard εγκρίνοντας μια πρόταση που είχε απορρίψει πανηγυρικά ο ίδιος άνθρωπος πριν από 3 χρόνια. H Hewlett Packard θα χωριστεί στα δυο, επιβεβαίωσε η εταιρεία στις 6 Οκτωβρίου 2014.

Τον διαχωρισμό PC και υπηρεσιών που έκανε η ΙΒΜ το 2004, εφαρμόζει τώρα η Hewlett Packard εγκρίνοντας μια πρόταση που είχε απορρίψει πανηγυρικά ο ίδιος άνθρωπος πριν από 3 χρόνια. H Hewlett Packard θα χωριστεί στα δυο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η κυριακάτικη Wall Street Journal, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 από το Bloomberg.

  • Το ενιαίο τμήμα PC και εκτυπωτών θα φέρει την επωνυμία HP Inc. και την διεύθυνση θα διατηρήσει ο Dion Weisler. Το τμήμα Υπηρεσιών θα αποτελέσει η Hewlett-Packard Enterprise, με επικεφαλής την Μεγκ Γουίτμαν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το τμήμα προσωπικών υπολογιστών και εκτυπωτών μιας από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα θα πουληθεί στην… Lenovo. Η Hewlett Packard αλλάζει για να εστιάσει στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής σε επιχειρήσεις. Personal Computers και Printers (55,9 δισ. δολάρια) θα διαχωριστούν από το Corporate Hardware and Services (55,6 δισ. δολάρια), τα οποία συνεισφέρουν έκαστο το ήμισυ των εσόδων και των κερδών της HP, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού έτους.

Παρά το σθένος που επέδειξε η Hewlett Packard στα τραντάγματα της βιομηχανίας των υπολογιστών, η εταιρεία δεν απέφυγε την λύση του spin off που είχε προταθεί το 2011, από τον τότε CEO, Λίο Αποθέκερ, και είχε πανηγυρικά απορριφθεί από την Μεγκ Γουίτμαν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της. Η Hewlett Packard ιδρύθηκε το 1938, και κανείς δεν θα πίστευε ότι θα γινόταν η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής PC. Επί σειρά ετών, η Hewlett Packard εναλλάσσεται στην πρώτη θέση της κατάταξης με την Lenovo, ή την Dell.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024