Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέξας: Δεκάδες άτομα ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή που προσβλήθηκε από Έμπολα

Τέξας: Δεκάδες άτομα ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή που προσβλήθηκε από Έμπολα

Έως και 80 άτομα ενδεχομένως να έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και νοσηλεύεται στο Ντάλας, σύμφωνα με δηλώσεις υγειονομικών εκπροσώπων του Τέξας στο ειδησεογραφικό δίκτυο NBC. Αρχικά, οι υπηρεσίες Υγείας είχαν κάνει λόγο για 18 άτομα που ίσως να είχαν εκτεθεί στον θανατηφόρο ιό μετά από επαφή με τον άνδρα που έφτασε στις ΗΠΑ από τη Λιβερία.

Έως και 80 άτομα ενδεχομένως να έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και νοσηλεύεται στο Ντάλας, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών του Τέξας. Αρχικά, οι υπηρεσίες Υγείας είχαν κάνει λόγο για 18 άτομα (περιλαμβανομένων και πέντε παιδιών) που ίσως να είχαν εκτεθεί στον θανατηφόρο ιό μετά από επαφή με τον άνδρα που έφτασε στις ΗΠΑ από τη Λιβερία.

Το Τμήμα Υπηρεσιών Υγείας του Τέξας ανακοίνωσε εξάλλου ότι τέσσερα συγγενικά πρόσωπα του ασθενή έχουν λάβει εντολές για προληπτικό κατ’ οίκον περιορισμό, αν και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα που σχετίζονται με τη λοίμωξη.

Σύμφωνα Δρ Ντέιβιντ Λέικι, επίτροπο Υγείας του Τέξας που έκανε δηλώσεις στο ειδησεογραφικό δίκτυο NBC, η εντολή του κατ’ οίκον περιορισμού μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου δόθηκε την Τετάρτη στην οικογένεια του Τόμας Έρικ Ντάνκαν που επέστρεψε στη χώρα από τη Λιβερία. Οι συγγενείς του δεν θα πρέπει να έρθουν σε καμιά επαφή με άλλα άτομα, χωρίς την έγκριση των υγειονομικών αρχών.

«Εφαρμόσαμε τα πρωτόκολλα προστασίας του κοινού και αναχαίτισης της εξάπλωσης της νόσου. Η εντολή του κατ’ οίκον περιορισμού της οικογένειας του ασθενή μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την κατάσταση με τον πιο σχολαστικό τρόπο» εξήγησε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν είναι ο πρώτος ασθενής που διαγιγνώσκεται με ιό Έμπολα στις ΗΠΑ και νοσηλεύεται στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Τέξας από την περασμένη Κυριακή. Να σημειωθεί ότι αρχικά στον ασθενή είχε επιτραπεί να επιστρέψει σπίτι, λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν είχε αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Η επιδημία του ιού Έμπολα έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3.338 άτομα στην Δυτική Αφρική, ενώ εκφράζονται φόβοι για εξάπλωση του και σε χώρες εκτός της αφρικανικής ηπείρου.

Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024