Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft θα ονομάζεται Windows 10, καθώς η εταιρεία παραλείπει την έκδοση 9 για να σηματοδοτήσει τις προόδους που έχει κάνει από τα Windows 8 και την έμφαση που δίνεται σε ένα περιβάλλον στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται οι κινητές συσκευές και οι υπηρεσίες Internet.

Η τρέχουσα έκδοση, τα Windows 8, έχει επικριθεί ευρέως για τις ριζικές αλλαγές συνηθειών που επέβαλε στους χρήστες και έτσι η Microsoft προχωρά στην αποκατάσταση ορισμένων από τα πιο «παραδοσιακούς» τρόπους χειρισμού.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα Windows 10 θα είναι οικεία στους χρήστες, ανεξάρτητα από ποια έκδοση των Windows χρησιμοποιούν τώρα. Για παράδειγμα, το μενού εκκίνησης των Windows 10 θα είναι παρόμοιο με αυτό των Windows 7, αλλά τα τετράγωνα εικονίδια (tiles) που θα ανοίγουν στο πλάι θα θυμίζουν Windows 8.

Τα Windows 10 θα προσφέρουν «την οικειότητα των Windows 7 με μερικά από τα οφέλη που υπάρχουν στα Windows 8» δήλωσε ο Τζο Μπελφιόρε, στέλεχος της Microsoft που επιβλέπει το σχεδιασμό των Windows.

Η Microsoft έδωσε μια γεύση από το όραμά της για τα Windows σε εκδήλωση στον Σαν Φρανσίσκο, την Τρίτη, με στόχο τους επιχειρηματικούς πελάτες.

Μία πρώτη τεχνική έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος θα δοθεί σε επιλεγμένους χρήστες αρχής γενομένης από την Τετάρτη.

Λεπτομέρειες των Windows 10 αναμένεται να γίνουν γνωστές στις αρχές του 2015 με την επίσημη έκδοση του λειτουργικού συστήματος να αναμένεται στα μέσα του επόμενου έτους.

Το στέλεχος της Microsoft Τέρι Μέγιερσον χαρακτήρισε τα Windows 10 «μια εντελώς νέα γενιά» που, όπως αναμένεται, θα λειτουργήσει σε μια ποικιλία συσκευών: από τα κινητά τηλέφωνα έως τις κονσόλες παιχνιδιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr